search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:58
MENU CLOSE

Φλόγα: Δωρεά 1 εκατ. ευρώ στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»

12.01.2024 16:06
floga

Μια εξαιρετικά σημαντική δωρεά ύψους 1 εκατ. ευρώ προσφέρει ο Σύλλογος Γονέων με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του θεραπευτικού και διαγνωστικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την επιστολή του συλλόγου στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η δωρεά αποσκοπεί στην ικανοποίηση ακάλυπτων αναγκών όλων των παιδιών και όχι μόνο εκείνων που δίνουν μάχη με τον καρκίνο, ο σύλλογος ζητά άδεια από το Υπουργείο προκειμένου να επικοινωνήσει με τους διευθυντές των τμημάτων για να ενημερωθεί για τις ανάγκες εξοπλισμού που μπορούν να καλυφθούν.

Υπενθυμίζεται πως ο σύλλογος υλοποιεί δράσεις στον άξονα ιατρική-ψυχική-κοινωνική φροντίδα, βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειές τους με σεβασμό και ευθύνη. Μάλιστα φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια συνεχούς δράσης, στηρίζοντας τα παιδιά και τους εφήβους με καρκίνο στο ΕΣΥ.

«Η προσφορά του 1 εκ. ευρώ είναι επιπλέον των δράσεων που υλοποιούμε σε συνεχή βάση για τη χρηματοδότηση κλινικών μελετών, προσωπικού και λοιπών εξόδων των 2 παιδιατρικών νοσοκομείων, το κόστος των οποίων ανέρχεται περίπου σε 420 χιλ. ευρώ ετησίως» τονίζεται στην επιστολή προς τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Θεμιστοκλέους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο σύλλογος βρίσκεται δίπλα σε οικογένειες που δοκιμάζονται από τον παιδιατρικό καρκίνο παρέχοντας νοσηλεία στο σπίτι, φιλοξενία οικογενειών από την περιφέρεια, στήριξη της δημόσιας υγείας στην κατεύθυνση διευκόλυνσης και διασφάλισης της ζωής και της υγείας των παιδιών.

Η Φλόγα, διακριτικά και αθόρυβα επί τέσσερις δεκαετίες, στηρίζει γιατρούς και λοιπό προσωπικό στο έργο τους, ενώ έχει ενισχύσει με εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό δυο τμήματα των δυο παιδιατρικών νοσοκομείων.

Συνολικά οι δωρεές έχουν ξεπεράσει τα 6 εκ. ευρώ έως σήμερα. Οι πόροι αυτή προέρχονται από την υποστήριξη του κόσμου με δωρεές η οποία εξασφαλίζει τη δυνατότητα στον σύλλογο να ενδυναμώνει οικονομικά τη φροντίδα του παιδιού σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αισθητή η «βουτιά» της θερμοκρασίας το Σάββατο – Οι προϋποθέσεις για χιόνια στην Αττική

Βέροια: Προφυλακιστέα η 37χρονη που σκότωσε το μωρό της – «Ντροπή σου» φώναξε ο πατέρας του παιδιού

Θλίψη στο Καρπενήσι: Πέθανε στον ύπνο της 32χρονη νηπιαγωγός 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:58