search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:40
MENU CLOSE

Νέο «καρφί» Σαμαρά για Μητσοτάκη: «Θα λέμε στον λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και ταυτόχρονα σε βουλευτές να απέχουν;» (video)

12.01.2024 13:15
adonis_samaras121

«Θα λέμε στον λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;» ήταν το δηκτικό σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά ενόψει της κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, ο πρώην πρωθυπουργός ερωτηθείς για τη δική του θέση αναφορικά με το εν λόγω νομοσχέδιο, δήλωσε:

«Στην συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή».

Στη συνέχεια ερωτώμενος για τη «διέξοδο» δια της αποχής που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους διαφωνούντες βουλευτές σχολίασε:

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον Ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον Ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;»

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιλαμβανόμαστε την ομηρεία του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Σαμαρά

«Το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια εξελίσσεται σε προσωπικό ναυάγιο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όμηρος της ισχυρής ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος του, ο δήθεν μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός, αναγκάζεται να φέρει προς ψήφιση ένα ελλιπές σχέδιο. Όμως ούτε γι’ αυτό μπορεί να πείσει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ούτε καν τους υπουργούς του!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη ένδειξη δειλίας, καλεί τους βουλευτές του σε αποχή από την ψηφοφορία! Για τη στάση του αυτή τον εγκαλεί δημόσια και ανοιχτά ο πραγματικός ηγέτης της ακραίας δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του Αντώνης Σαμαράς!

Αντιλαμβανόμαστε την ομηρεία του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Σαμαρά. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία να φέρει το σχέδιο νόμου προς ψήφιση. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης να μην επιλέξει και ο ίδιος την αποχή…

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως η μόνη υπεύθυνη και αξιόπιστη προοδευτική δύναμη της χώρας δεν παίζει μικροκομματικά παιχνίδια με ένα θέμα που αφορά την ισότητα όλων των πολιτών και τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων.»

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για την κομματική πειθαρχία μετά τον αιφνιδιασμό Κασσελάκη

Σταύρος Μιχαηλίδης: Ο πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που λέει «όχι» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Γάμος ομοφύλων: Συνεχίζονται οι φυγόκεντρες τάσεις στη ΝΔ – Υπουργοί και πρώην υπουργοί στο «χορό» των διαφωνιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:38