search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:52
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνεί ο τομεάρχης Δικαιοσύνης με την κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια (video)

12.01.2024 08:45
giannis_sarakiotis_new

Γεγονός είναι η πρώτη δημόσια διαφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κομματική πειθαρχία που ανακοίνωσε χθες (11/1) ότι θα επιβάλει ο Στέφανος Κασσελάκης για τη υπερψήφιση της κυβερνητικής ρύθμισης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Σαρακιώτης.

«Εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε χαρακτηριστικά σε εκπομπή του Blue Sky, όταν ρωτήθηκε για το πώς αντιμετωπίζει την κομματική πειθαρχία Κασσελάκη και απάντησε κατηγορηματικά

Δείτε την τοποθέτηση Γιάννη Σαρακιώτη (από το 18:00 και μετά το απόσπασμα):

«Είχε και θετικά και μερικά για τα οποία εγώ εξεπλάγην. Να ωθεί στην αποχή και να το αποκαλεί αξιοπρεπή στάση για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Δηλαδή σε ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προσκαλεί έμμεσα και άμεσα τους βουλευτές του να απόσχουν; Τι ηγετικότητα είναι αυτή; Τι πιστεύει ο ίδιος, όντως το πιστεύει ότι είναι σημαντικό για την κοινωνία; Αν ναι, να επιβάλει κομματική πειθαρχία, όπως θα επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπενθυμίζεται ότι είχε δηλώσει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Channel.

Πάντως, μέχρι την συγκεκριμένη εξαγγελία Κασσελάκη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος καλούσε με ανάρτησή του τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να «υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών».

Επίσης, από την πλευρά του ο Τομεάρχης Οικονομικών Νίκος Παππάς, είχε δηλώσει ότι «η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ούτε τζάμπα, ούτε πάντως καιρού».

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμος ο Ανδρουλάκης να συγκρουστεί με τον Μητσοτάκη – Τα 4 μέτωπα του ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Τσίπρας προτείνουν να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Σφοδρή επίθεση Κατρίνη στον Μητσοτάκη: «Αντί να ψαρεύει σε θολά νερά, ας θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:52