search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:54
MENU CLOSE

Χολιγουντιανοί ηθοποιοί υπέρ της προσφυγής της Ν. Αφρικής για γενοκτονία των Παλαιστινίων (Video)

14.01.2024 18:36
GAZA (2)

Σε μια πρωτοβουλία υπέρ της προσφυγής της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ με την κατηγορία της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, συμμετείχαν διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ.

Περισσότεροι από 20 διάσημοι ηθοποιοί, όπως η Σούζαν Σάραντον, η Σύνθια Νίξον, πρωταγωνιστές από τις σειρές The Crown και  Game of Thrones, διαβάζουν στο βίντεο αποσπάσματα από τον 84σέλιδο φάκελο που κατέθεσε η Ν. Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως η Νότια Αφρική οδήγησε το Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη με κατηγορίες ότι υπέβαλε τους Παλαιστίνιους σε πράξεις γενοκτονίας και ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ να διατάξει άμεση αναστολή της καταστροφικής στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα.

Από την πλευρά του το Ισραήλ απέρριψε τις κατηγορίες για γενοκτονία ως «ψευδείς και αβάσιμες» ενώ κατηγόρησε την Πρετόρια ότι παίζει τον «συνήγορο του διαβόλου» της Χαμάς.

Διαβάστε επίσης:

Ισλανδία: Λάβα από το ηφαίστειο έφτασε στο Γκρίνταβικ – Σπίτια έπιασαν φωτιά (Videos)

Ιταλία: Αρνείται να εκδώσει ιερέα που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Προειδοποίηση Κίνας: «Η Ταϊβάν δεν ήταν ποτέ χώρα – Θα τιμωρηθεί κάθε πρωτοβουλία ανεξαρτησίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:54