ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:12
MENU CLOSE

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την μελέτη  «Generative AI Greece 2030» - Διαμορφώνεται η εθνική στρατηγική

16.01.2024 14:05

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσίαση της μελέτης «Generative AI Greece 2030: Τα ενδεχόμενα μέλλοντα της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα», πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Η μελέτη αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία στο πλαίσιο ανάδειξης της Τεχνητής Νοημοσύνης σε εθνική προτεραιότητα, όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, με αφορμή τη σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που θα παράξει και την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Τη μελέτη παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, Χαράλαμπος Τσέκερης και ο Διευθυντής Έρευνας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, Ευάγγελος Καρκαλέτσης. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε επίσης:

Κεδίκογλου για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν υπήρχε λόγος να τεθεί κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ» (video)

Ευρωεκλογές: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν απο το νέο σύστημα κατανομής εδρών που προωθεί η κυβέρνηση

Εύα Καϊλή: «Για να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα με απείλησαν ότι θα μου πάρουν το παιδί» – Τι καταγγέλλει για τους δικαστές του Qatargate

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32
Exit mobile version