search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:22
MENU CLOSE

Οι πιο φιλόξενοι προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το Booking – Μία ελληνική πόλη ανάμεσά τους (videos)

30.01.2024 12:58
perth_scotland
perthshire@unsplash

Τους δέκα πιο φιλόξενους προορισμούς για τους ταξιδιώτες το 2024 δημοσιεύει η Daily Mail, με βάση τη λίστα που έκανε το Booking.com.

Η λίστα έχει δύο σκέλη- την πιο φιλόξενη περιφέρεια και την πιο φιλόξενη πόλη– και περιλαμβάνει προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Το ελληνικό τουριστικό προϊόν επιβραβεύεται με τη δεύτερη θέση που παίρνει η Ερμούπολη, στη λίστα με τις πιο φιλόξενες πόλεις, ενώ καμία ελληνική περιφέρεια δεν βρίσκει θέση στο top 10 της πρώτης λίστας.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο φιλόξενες περιφέρειες βρίσκεται το Perthshire της Σκοτίας και στην κορυφή της λίστας με τις πιο φιλόξενες πόλεις η βραζιλιάνικη Arraial d’Ajuda, που φημίζεται για τις γαλάζιες παραλίες της.

Οι πιο φιλόξενες περιφέρειες

Οι πιο φιλόξενες περιφέρειες μετά το Perthshire της Σκοτίας, σύμφωνα με τους χρήστες του Booking.com, είναι:

2. Penghu, Ταϊβάν

3. Boyacá, Κολομβία

4. Trentino – Alto Adige, Ιταλία

5. Los Lagos, Χιλή

6. Erongo, Ναμίμπια

7. Otago, Νέα Ζηλανδία

8. Lapland, Φινλανδία

9. Asturias, Ισπανία

10. Friesland, Ολλανδία

Μιλώντας για την πρωτιά του Perthshire, ο επικεφαλής της περιφερειακού συμβουλίου, Γκραντ Λάινγκ, δήλωσε ότι «είναι τρομερά τιμητικό να επιλέγεται η περιφέρεια ως ο πιο φιλόξενος προορισμός για το 2024 και αποδεικνύει ότι η φιλοξενία είναι ασύγκριτη».

«Ζούμε σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και καλωσορίζουμε τους επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο, φιλοξενούμε σημαντικά γεγονότα με επιτυχία», πρόσθεσε ο Γκραντ Λάινγκ, τονίζοντας ότι στα συν της περιφέρειας προστίθεται και η λειτουργία του Μουσείου Περθ, που ανοίγει τον Μάρτιο και εκτιμάται ότι θα είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες.

Οι πιο φιλόξενες πόλεις

Μετά την Arraial d’Ajuda, στη Βραζιλία, το top 10 με τις πιο φιλόξενες πόλεις, έχει ως εξής:

2. Ερμούπολη, Ελλάδα

3. Viana do Castelo, Πορτογαλία

4. Daylesford, Αυστραλία

5. Grindelwald, Ελβετία

6. Moab, ΗΠΑ

7. Uzes, Γαλλία

8. Mazatlan, Μεξικό

9. Jaisalmer, Ινδία

10. Fuzikawaguchiko, Ιαπωνία

Το Booking.com επισήμανε ότι οι λίστες με τους πιο φιλόξενους προορισμούς καταρτίστηκαν με βάση τα σχόλια που έκαναν 309 εκατομμύρια πελάτες της εταιρίας, που αξιολογούν την φιλοξενία, τις υπηρεσίες που παρέχονται στα καταλύματα και την ποιότητα των δραστηριοτήτων και του συστήματος μεταφορών. Ελήφθησαν υπόψη μόνο τουρίστες που έμειναν σε κάποιο πιστοποιημένο κατάλυμα, ενοικίασαν αυτοκίνητο ή χρησιμοποίησαν ταξί για τις μετακινήσεις τους.

«Η φετινή λίστα για τα Πιο Φιλόξενα Μέρη στον Κόσμο δείχνει μεγάλη ποικιλία προορισμών σε όλο τον πλανήτη. Από εκπληκτικές παραλιακές πόλεις, μέχρι αλπικά θέρετρα, όλοι οι προορισμοί είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν αίσθηση την χρονιά που έχουμε μπροστά μας», σχολίασε το Booking.com.

photos: unsplash

Διαβάστε επίσης:

Σε αυτές τις δυο πόλεις τα χρήματα του ταξιδιώτη έχουν μεγαλύτερη αξία (Video)

Τα τούνελ του Τζέιμς Μποντ θα είναι το επόμενο μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο του Λονδίνου (Videos)

Περού: Επίσκεψη στο αντίπαλο δέος του Μάτσου Πίτσου – Αυτά είναι τα μνημεία του Ουάκρα Πουκαρά (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:14