search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:12
MENU CLOSE

Βουλή: «Πέρασε» το νομοσχέδιο για την οπαδική βία και η τροπολογία για το αγροτικό ρεύμα και τον κατώτατο μισθό

01.02.2024 14:49
vouli_0102_1460-820_new

Με ευρεία πλειοψηφία «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Το νομοσχέδιο στήριξαν με την ψήφο τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες. Καταψήφισαν η Νίκη και η Νέα Αριστερά.

Στο νομοσχέδιο είχε κατατεθεί η τροπολογία που προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο, καθώς και τη διετή αναστολή πληρωμής του αγροτικού ρεύματος, η οποία ψηφίστηκε από τα περισσότερα κόμματα. «Όχι» είπαν μόνο το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης έκανε δεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου». Την τροπολογία καταψήφισε μόνον η Νίκη. 

«Η σημερινή ημέρα ανήκει στον Άλκη. Σήμερα, δύο χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του, που μας συγκλόνισε όλες και όλους, το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει, σε μια σπάνια στιγμή για την κοινοβουλευτική πρακτική, την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου», ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας:

«Η απόφαση αυτή ανήκει σε όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία της. Και ανήκει ως πρωτοβουλία στη Δομή “1η Φεβρουαρίου – Εις το όνομα του Άλκη”, που κατέθεσε την πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο πριν από ένα χρόνο, με κύριο στόχο να αλλάξει επιτέλους η οπαδική κουλτούρα στη χώρα. Και ταυτόχρονα σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους και τους γνήσιους εθελοντές του αθλητισμού, που μάχονται να αποβάλλουν από το χώρο του αθλητισμού ταραχοποιά και εγκληματικά στοιχεία. Η μέρα αυτή οφείλουμε από εδώ και εμπρός να είναι γεμάτη με θετικά μηνύματα και παραδείγματα, με φιλάθλους όλων των ομάδων σε κοινές δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στα ιδανικά του αθλητισμού. Το οφείλαμε στον Άλκη, που έγινε, δυστυχώς με το χαμό του, σύμβολο στον αγώνα ενάντια στη βία, το οφείλαμε σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας, αλλά το οφείλουμε κυρίως στην επόμενη ημέρα και την πρόοδο της κοινωνίας μας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η πρώτη φάση των προκριματικών για το ευρωψηφοδέλτιο – Άνοιξε η πλατφόρμα του isyriza

Κινητοποιήσεις αγροτών: Η κυβέρνηση «εξορκίζει» το ενδεχόμενο των μπλόκων

Γάμος ομοφύλων: Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο – Στην Ολομέλεια στις 14 Φεβρουαρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:10