search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 04:05
MENU CLOSE

Κερατσίνι: «Μαμά δεν θέλω να έρθει ο παππούς» – Τι λέει η μητέρα της ανήλικης

04.02.2024 09:41
keratsini_viasmos

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες για τον εφιάλτη που ζούσε το 15χρονο κορίτσι από το Κερατσίνι που κατήγγειλε για βιασμό τον παππού της.

Η ανήλικη, που δεχόταν σιωπηρά όσα συνέβαιναν, εκμυστηρεύτηκε σε μια φίλη της όσα συνέβαιναν.

«Εμείς σαν γονείς δεν ξέραμε τίποτα. Η κόρη μου το αποκάλυψε στα ξαδέλφια της πριν από ένα χρόνο. Έτσι το μάθαμε. Πέρυσι κατεβάσαμε το παιδί στο χωριό μαζί με τον πατέρα μου. Αυτός τη ρωτούσε “θες να έρθεις μαζί μου στο χωριό γιατί θα είμαι μόνος μου;” και το παιδί έλεγε “μαμά δεν θέλω να έρθει ο παππούς”», ανέφερε στο «Πρώτο Θέμα» η μητέρα της.

«Δεν μου πήγε το μυαλό. Λέω μικρό παιδί είναι, μόνο του στο δωμάτιο που θα είναι δεν τον θέλει τον παππού», συνέχισε. Αποφάσισε να μιλήσει στους γονείς της, όταν δέχτηκε πιέσεις από μια φίλη της.

«Το παιδί μου έκλαιγε. Μια φίλη τη ρωτούσε τι έχει και της έλεγε ότι δεν θέλει να μιλήσει. Μετά, όμως, το είπε στη φίλη της και αυτή της είπε να μην το κρατήσει κρυφό. Πήραν την ξαδέλφη της τηλέφωνο και τα είπε όλα», πρόσθεσε.

Μόλις αποκαλύφθηκαν όλα η μητέρα ανακάλεσε «περίεργες» αντιδράσεις του κοριτσιού που «μαρτυρούσαν» πως δεν ήθελε να μένει με τον παππού της.

«Αυτό γινόταν από όταν το παιδί ήταν 8-9 χρονών. Έβλεπα ότι δεν τον απέφευγε αλλά συχνά μου έφερνε αντίρρησεις να πηγαίνει στο σπίτι των παππούδων. Η μάνα μου δεν ήξερε τίποτα. Αν ήξερε θα τον σκότωνε. Από ό,τι είπε το παιδί πήγε να το “χαλάσει” αλλά του ξέφυγε. Το χαϊδευε με τα χέρια σε συγκεκριμένα σημεία. Αν την είχε βιάσει θα ήμουν φυλακή τώρα», αναφέρει.

«Ο πατέρας μου ζήτησε να κάνει τεστ αλήθειας»

Μιλώντας στο newsit, ο θείος της ανήλικης δήλωσε: «Οι κατηγορίες είναι ό,τι να ‘ναι. Από τα πέντε παιδιά του, τα τέσσερα είμαστε μαζί του. Πώς γίνεται; Έχω κόρη, έχει κόρη τα είδαμε αυτά στο ίντερνετ. Πώς γίνεται να βγάζουν πράγματα στον κόσμο για τα οποία δεν έχει βγει απόφαση; Εκείνη που υποτίθεται είναι αδερφή μου που λέει – χωρίς να ορκίζεται – ότι γνωρίζει. Δεν ξέρει, δεν έχει δει, αλλά λέει ό,τι της είπε η κόρη της».

«Η ανιψιά μου είναι εγγονή του και είναι ο παππούς της. Βρίσκονταν σε διακοπές μαζί και δεν τον απέφευγε όπως γράφουν. Την τελευταία μέρα που έγινε όλο το σκηνικό και μαθεύτηκε – μια μέρα έκατσε στην εξοχή – το πρωί ανέβαινε στους ώμους του για να την κάνει βουτιά και το βράδυ 2 τη νύχτα την πήγαινε ο ίδιος της ο πατέρας να πιει βότκες, όπως λέγε η ίδια, αλλά επειδή αντέδρασε ο πατέρας μου ότι “που θα πας τέτοια ώρα, δεν ντρέπεσαι;”. Εκεί αντέδρασε και εκεί δεν θυμάμαι καθαρά τι έγινε μετά. Την άφησε σε μια πλατεία και ξαναγύρισε», πρόσθεσε.

«Εγώ σκέφτομαι ότι ήθελε να τον ξεφορτωθεί γιατί δεν την άφηνε να κάνει βόλτες. Είπε όλα αυτά που είπε αλλά δεν έχει την ιδέα των συνέπειων όλων αυτών που αναφέρει. 11, 12 χρόνων που ήταν δεν ήξερε τι θα γίνει αν έλεγε μου έκανε αυτό. Μπορεί να σκέφτεται “Εγώ απλά θέλω να τον στείλω σπίτι για να μπορώ να βγω, γιατί δεν με αφήνει αλλιώς. Ο πατέρας μου με αφήνει να πάω όπου γουστάρω”», συνέχισε ο θείος της 15χρονης.

Όπως είπε, δεν είχε κανένα πρόβλημα με την αδελφή του. «Είχαμε τα τραπέζια μας, μια κανονική οικογένεια. Έναν άνθρωπο που τον φοβάσαι, τον αποφεύγεις. Ήταν το Πάσχα όταν έρχονταν επειδή η αδερφή μου έμενε με την κόρη της σε εμάς γιατί ο πατέρας μου ξύπναγε νωρίς και το κορίτσι κατέβαινε κάτω. Γιατί δεν τον απέφευγε; Τον χτένιζε για να τον ξυπνήσει. Δεν τον φοβόταν; Ο ίδιος ο πατέρας μου μου τα έχει πει αυτά. Αν κάτι δεν πάει καλά, κάτι θα άλλαζε. Επί δύο χρόνια που έγινε η καταγγελία, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Γιατί να μην τον πιστέψω; Έχω δει κι εγώ πράγματα. Όχι μόνο εγώ, όλοι μας», επισήμανε.

Ο θείος του παιδιού υποστήριξε πως ο πατέρας του ζήτησε να κάνει τεστ αλήθεις. «Τώρα σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, θα ζητούσε τεστ αλήθειας; Δεν θα ζητούσε. Θέλω να τελειώσουν όλα. Να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», ανέφερε.

«Δεν βίαζε την εγγονή μας, δεν το δέχομαι αυτό»

Μιλώντας στο Star, η γιαγιά της 15χρονης διέψευσε την εγγονή της.

«Εκατό φορές θα το φωνάξω, όχι, δεν μπορεί να έχει γίνει ποτέ, ποτέ γιατί ήμασταν εδώ, δεν ήταν μόνοι τους στο σπίτι, κάτι θα βλέπαμε κι εγώ και η μάνα της», υποστήριξε η γιαγιά.

«Δεν μπορεί να είσαι 53χρόνια με έναν άντρα και ξαφνικά να σου βγει παιδεραστής. Δεν το δέχομαι αυτό το πράγμα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο 78χρονος συνελήφθη με τις βαριές κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των 12 ετών. 

Διαβάστε επίσης:

Gov.gr: Ποια πιστοποιητικά θα σταματήσουν να εκδίδουν οι πολίτες – Θα αντλούνται απευθείας από τους αρμόδιους φορείς

Πανεπιστήμια: Στάση αναμονής για την Εξεταστική – Υπό τον «φόβο» του Chat GPT οι καθηγητές

Καιρός: …Θα’ ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06