search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:18
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Από καρδιακή ανεπάρκεια και ενδοκαρδίτιδα λόγω στρεπτόκοκκου πέθανε ο 28χρονος

06.02.2024 16:02
nosokomeio papageorgiou thessaloniki – new

Από στρεπτόκοκκο που ευθύνεται για ενδοκαρδίτιδα πέθανε ο 28χρονος από τη Λάρισα την περασμένη Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο άτυχος νέος διαγνώστηκε με «ανθεκτική καρδιακή ανεπάρκεια σε έδαφος, επιπλεγμένης ενδοκαρδίτιδος της αορτικής, της μιτροειδούς και της τριγλώχινος βαλβίδος, με θετική αιμοκαλλιέργεια σε Granulicatella adiacens». Το Granulicatella adiacens, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι στρεπτόκοκκος που μπορεί να προκαλέσει βακτηριαιμία και λοιμώδη ενδοκαρδίτιδα, με σημαντική νοσηρότητα και θνησιμότητα.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν για το περιστατικό του 28χρονου ασθενή Δ.Κ, ο οποίος κατέληξε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στις 01.02.24, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και τα ιατρικά αρχεία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ο ασθενής διακομίσθηκε στις 31.01.24, ώρα 16:20, από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, με τη διάγνωση ανθεκτική καρδιακή ανεπάρκεια σε έδαφος, επιπλεγμένης ενδοκαρδίτιδος της αορτικής, της μιτροειδούς και της τριγλώχινος βαλβίδος, με θετική αιμοκαλλιέργεια σε Granulicatella adiacens. Υποβλήθηκε στις 01.02.24 σε επείγουσα καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση και απεβίωσε την ίδια ημέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tirnavospress, ο αδελφός του άτυχου νέου, δήλωσε ότι ο 28χρονος έπασχε από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Δυστυχώς όταν εισήχθη στο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη ήταν ήδη πολύ αργά, γιατί είχε πάθει σηψαιμία.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 63χρονη ύστερα από πτώση από τον 8ο όροφο ξενοδοχείου

Αγρότες: Με 6 βασικά αιτήματα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Κλείνουν τις Εθνικές οδούς, τρακτέρ και στην Αθήνα

Βαγγέλης Ρωχάμης: Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο Έλληνας «πεταλούδας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:13