search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:55
MENU CLOSE

Βαγγέλης Ρωχάμης: Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο Έλληνας «πεταλούδας»

06.02.2024 14:30
roxamis_0602_1920-1080_new

Ο Έλληνας «πεταλούδας», Βαγγέλης Ρωχάμης, πέθανε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 73 ετών.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, τις τελευταίες μέρες της ζωής του ο Ρωχάμης νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ρωχάμης

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης γεννήθηκε το 1951 στην Εύβοια. Μέλος πολυμελούς οικογένειας, σε ηλίκια 16 ετών ξεκίνησε να εργάζεται με σκοπό την συντήρηση της. Στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στη Σύρο (1971) και επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια προκειμένου να επισκεφθεί τη νεογέννητη κόρη του, απέδρασε από το στρατόπεδο. Κατηγορήθηκε επίσης για κλοπή μοτοποδηλάτου και ήλθε σε προστριβή με ανωτέρους του στο στρατό οπότε και έλαβε προσωρινή αναβολή ως Ι-5.

Για την κλοπή καταδικάστηκε σε 3,5 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού. Το 1976 φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του. Προς το τέλος της δεκαετίας του ’70 πήρε άτυπο διαζύγιο από τη σύζυγό του και για λίγους μήνες μετέβη στην Κύπρο. Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. Τον Δεκέμβριο του 1981 πρωταγωνίστησε στην πρώτη στάση κρατουμένων στις φυλακές αναπτύσσοντας πολιτικό, διεκδικητικό ρόλο. Για τη δράση του στη στάση δικάστηκε το 1986 και καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλακή.

Καταδικάστηκε για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορίες, οπλοχρησίες.

Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 10 αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού. Στις αποδράσεις του τον βοήθησαν φίλοι, ενώ στην απόκρυψη του βοήθησαν γυναίκες. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στα μέσα της δεκαετίας του ’80, οπότε η αστυνομία τον αναζητούσε με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο, οι θαμώνες του οποίου δεν τον κατέδωσαν.

Ο Ρωχάμης αποφυλακίστηκε με βούλευμα τον Απρίλιο του 2000 και έκτοτε ζούσε στο Λευκαντί της Εύβοιας.

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες: Συνεδριάζουν στη Λάρισα για τα μπλόκα – Στο «τραπέζι» κλείσιμο εθνικών οδών και κάθοδος στην Αθήνα (videos)

Φρίκη στην Αττική: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για ασέλγεια σε ανήλικες – Ο ένας κακοποιούσε τις κόρες του

Κούγιας: Από το κόμπλεξ που μέναμε σε υπόγεια, ήθελα να γίνω πλούσιος – Έχω τα ωραιότερα σπίτια σε όλη την Ελλάδα, δεν έχω πάει ποτέ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:54