search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Τέμπη: Ένταση μεταξύ Κόκκαλη-Καραμανλή στην Εξεταστική – «Παίζετε πολιτικό θέατρο – Είστε πολιτικός ψεύτης» (video)

13.02.2024 13:40
karamanlis_kokkalis

Άγρια κόντρα που οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής είχαν ο Κώστας Καραμανλής που καταθέτει σήμερα και ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεχής αναφορά από τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών πως δεν κρύβεται προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βασίλη Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κόκκαλης τον κάλεσε να απαντήσει εάν θα δεχθεί να αρθεί η βουλευτική του ασυλία για να δικαστεί από φυσικό δικαστή, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι ψεύδεται. Ο Κώστας Καραμανλής εστίασε στις προβλέψεις του άρθρου περί ευθύνης υπουργών.

Βασίλης Κόκκαλης: Προτίθεστε να ζητήσετε την άρση ασυλίας σας για να δικαστείτε; Κρύβεστε πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Κώστας Καραμανλής: Δεν κρύβομαι. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος.

Βασίλης Κόκκαλης: Είστε πολύ προκλητικός.

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Να κάνει ερωτήσεις, να μην λέει συνθήματα. Τα συνθήματα να τα αφήσει για τα γήπεδα!

Κώστας Καραμανλής: Παίζει πολιτικό θέατρο ο κύριος Κόκκαλης.

Βασίλης Κόκκαλης: Εσείς είστε πολιτικός ψεύτης.

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Δημιουργείτε τεχνητή ένταση. Δεν θα επιτρέψω να γίνει αρένα η εξεταστική.

Κώστας Καραμανλής: Είναι ψέμα ότι κρύβομαι πίσω από την ασυλία μου. Υπάρχει το άρθρο 86 του συντάγματος για την ποινική ευθύνη των υπουργών.

Βασίλης Κόκκαλης: Λέει ψέματα. Γιατί δεν συναινέσατε να γίνει προανακριτική;

Η προσφώνηση εν τη ρύμη του λόγου, δύο φορές του Βασίλη Κόκκαλη ως «μάρτυρα», προκάλεσε το δηκτικό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα γίνετε κατήγορος στο τέλος», σχολίασε ο κ. Κόκκαλης.

Εστία έντασης αποτέλεσε και το εξώδικο των εργαζομένων με τον Κώστα Καραμανλή να εμμένει ότι πουθενά δεν υπάρχει προειδοποίηση θανατηφόρο δυστύχημα.

Βασίλης Κόκκαλης: Οι εργαζόμενοι ζητούσαν ασφάλεια. Εσείς τι κάνατε; Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Ήρθε εδώ να κάνει και τον κατήγορο από πάνω…

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιλενα Αποστολάκη όταν εκείνη ανέφερε πως θα ανταμειφθεί για τις υπηρεσίες του. Ο κ. Μαρκόπουλος την κάλεσε να ανακαλέσει τις υπόνοιες περί πολιτικής ανταλλαγής, όπως τις χαρακτήρισε.

Απαντώντας σε ερώτηση της Μιλένας Αποστολάκη ο κ. Καραμανλής διέψευσε ότι έγιναν φωτογραφικές προσλήψεις στον ΟΣΕ εργαζομένων με καταγωγή από τις Σέρρες. Σε ότι αφορά στη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη, διέψευσε ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση, καθώς οι θέσεις ήταν περισσότερες από τους ενδιαφερόμενους.

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα Μητσοτάκη για αγρότες: Φθηνότερο ρεύμα για 2+8 χρόνια και προκαταβολή του ΕΦΚ 40 εκ. στα τέλη Μαρτίου

Βελόπουλος: Ακρότητες μέσα στη Βουλή για ομόφυλα ζευγάρια – «Γιατί δεν ρωτάμε πόσοι εδώ μέσα είναι ομοφυλόφιλοι;»

Κακλαμάνης: «Πώς θα γίνουν τα απογευματινά χειρουργεία; Πρακτικά είναι αδύνατο» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:44