search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:44
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαρκόπουλου – Μαρινάκη για τις επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων: Θεσμικός κατήφορος μεχρι τελικής πτώσης (video)

09.02.2024 12:13
SYRIZA_GRAFEIA

Ανακοίνωση με αφορμή τις επιθέσεις στελεχών και βουλευτών της κυβέρνησης σε βάρος δημοσιογράφων εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «θεσμικό κατήφορο μέχρι τελικής πτώσης».

«Την περασμένη Τρίτη ο κυβερνητικός βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, αποκάλεσε σε τηλεοπτική εκπομπή “γιουσουφάκι” δημοσιογράφο κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε σήμερα άλλο δημοσιογράφο “εντεταλμένο”. Επειδή τους έγιναν δημοσιογραφικές ερωτήσεις που δεν τους άρεσαν. Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τον ρόλο των ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία» αναφέρει στην ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσης.

Το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφισμα-κόλαφο καλεί την Κομισιόν να αναλάβει δράση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, την ελευθερία του Τύπου, το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών. Η κυβέρνηση κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ στελέχη της και βουλευτές της δεν διστάζουν να δείξουν το πραγματικό της πρόσωπο.

Την περασμένη Τρίτη ο κυβερνητικός βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, αποκάλεσε σε τηλεοπτική εκπομπή «γιουσουφάκι» δημοσιογράφο κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε σήμερα άλλο δημοσιογράφο «εντεταλμένο».

Επειδή τους έγιναν δημοσιογραφικές ερωτήσεις που δεν τους άρεσαν.

Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τον ρόλο των ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία.

Ο σεβασμός της ελευθερίας άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος είναι προφανώς άγνωστη έννοια, όχι μόνο στον γνωστό για το ύφος και ήθος κ. Μαρκόπουλο, αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση, όπως αποδεικνύει η αλαζονική συμπεριφορά του εκπροσώπου της.

Προφανώς έτσι τους δίδαξε το κόμμα τους, που έχει συνηθίσει να θεωρεί τα ΜΜΕ ως μέσα προβολής της κυβερνητικής προπαγάνδας και υπονόμευσης – κατασυκοφάντησης των πολιτικών της αντιπάλων.

Ας αναλογιστούν οι πολίτες ότι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, έχει τοποθετηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών και ο Παύλος Μαρινάκης είναι ο επίσημος εκφραστής της πολιτικής της αντίληψης.

Δύο τοξικοί πολιτικοί, που δεν σέβονται στοιχειωδώς τους κανόνες δεοντολογίας στο δημόσιο διάλογο, καλούνται να επιτελέσουν κορυφαίους θεσμικούς ρόλους.

Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τους θεσμούς. Το πρόβλημά της είναι ότι στην Ευρώπη την πήραν είδηση. Όταν η είδηση καταφέρνει να τρυπώσει και στην Ελλάδα, ο πανικός της δεν κρύβεται».

Διαβάστε επίσης:

Ο Μαρινάκης μιμείται Μαρκόπουλο: Θλιβερός εκνευρισμός από το χαστούκι της ευρωβουλής και μπούλινγκ σε δημοσιογράφους  

Μητσοτάκης: Σύντομα η παρέμβαση της κυβέρνησης για τη Golden Visa – Μπορεί να φτάσει και τα 800.000 ευρώ το όριο

Πρέπει να ανησυχεί ο Μητσοτάκης για την γραφική ακροδεξιά;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:44