search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:29
MENU CLOSE

Ο Μαρινάκης μιμείται Μαρκόπουλο: Θλιβερός εκνευρισμός από το χαστούκι της ευρωβουλής και μπούλινγκ σε δημοσιογράφους  

09.02.2024 11:56
marinakis_markopoulos

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών, Δημήτρης Μαρκόπουλος έχουν βαλθεί να δικαιώσουν το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση για την δραματική κατάσταση στο Κράτος Δικαίου στη χώρα μας.

Και το καταφέρνουν με ιδιαίτερη επιτυχία, ειδικά στο κομμάτι που αφορά στον περιορισμό της ελευθεροτυπίας.

Μετά τον κ. Μαρκόπουλο (που βρίσκει «διασκεδαστική» και «γουρλίδικη» την εξεταστική), ο οποίος επιτέθηκε με σκαιό τρόπο σε δημοσιογράφο στο Action24, ενοχλημένος από κάποια ερώτηση, ήρθε η σειρά του Παύλου Μαρινάκη να εκμανεί και να προσβάλλει εκπρόσωπο μέσου ενημέρωσης σε τηλεοπτικό πάνελ στον ΑΝΤ1.

Εάν ήταν μόνο το επεισόδιο με τον κ. Μαρκόπουλο, ίσως θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, οφειλόμενο στην αλαζονική και μειωμένης ικανότητας στον πολιτισμένο διάλογο, ιδιοσυγκρασία του συγκεκριμένου βουλευτή. Ο οποίος σημειωτέον πέρασε από τη δημοσιογραφία στην πολιτική, κάνοντας επί χρόνια αυτό ακριβώς που τώρα προσπαθεί να καταλογίσει σε άλλους: Χονδροειδείς και φανατισμένες μονομερείς παρεμβάσεις σε τηλεοπτικά πάνελ υπέρ της ΝΔ, με την ιδιότητα δήθεν του «ανεξάρτητου» και «αντικειμενικού» σχολιαστή.

Αλλά με την εμπλοκή στη μανιέρα των ακραίων επιθέσεων κατά οποιουδήποτε δημοσιογράφου ασκεί κριτική, του κ. Μαρινάκη φαίνεται να έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση μία κυνική και άθλια τακτική: Μπούλινγκ και προσπάθεια απαξίωσης του συνομιλητή όταν δεν είναι αρεστός και κάνει ενοχλητικές ερωτήσεις, με γνώμονα την ενημέρωση μεν, αλλά που ταυτόχρονα μπορεί να εκθέτουν τα έωλα επιχειρήματα των κυβερνητικών παραγόντων.

Η τακτική αυτή είναι αποκαλυπτική μίας νοοτροπίας και μίας αντίληψης, με την οποία έχουν εμποτιστεί τα κυβερνητικά στελέχη, παρασυρόμενα από τη μέθη της εξουσίας.

Αλαζονεία, έπαρση, αναφυλαξία στην κριτική, απαξίωση της διαφορετικής άποψης.

Εγκλωβισμένοι σε έναν ιδεασμό αριστείας, δεν δείχνουν καμία διάθεση αυτοκριτικής και αναγνώρισης λαθών ή προβλημάτων. Εξ ου και αντιμετωπίζουν το καταδικαστικό ψήφισμα ενός κορυφαίου θεσμικού οργάνου, όπως είναι η Ευρωβουλή ως αποτέλεσμα διεθνούς συνωμοσίας σε βάρος της ΝΔ.

Διαχωρίζουν τους δημοσιογράφους σε «φίλα προσκειμένους» και «εχθρικά διακείμενους», θεωρώντας ότι όπως έχουν ίσως του χεριού τους κάποιους από τους πρώτους, έτσι και οι δεύτεροι θα είναι υποχείρια αντιπάλων! Βαθιά αρρωστημένη και καθεστωτική αντίληψη, που δηλητηριάζει και το δημόσιο διάλογο και τα μέσα ενημέρωσης.

ΥΓ: Ειδικά για τον κ. Μαρινάκη, με τον οποίο είχα τη δυσάρεστη εμπειρία να βρεθώ μαζί του στο πάνελ του ΑΝΤ1, το δυστύχημα είναι διπλό.

Πέρα από το ότι είναι απεχθές και ως εικόνα και ως αισθητική να εκπροσωπεί την κυβέρνηση ένας εκνευρισμένος και αγενής άνθρωπος, είναι και κρίμα, διότι προέρχεται από τη νέα γενιά πολιτικών και κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τον χειρότερο τρόπο ως φαίνεται.

Η νοοτροπία του έξαλλου Δαπίτη, που παραπέμπει στις αλήστου μνήμης εποχές «Kενταύρων-Rangers», δεν θα τον οδηγήσει μακριά… 

Διαβαστε επίσης:

Πρέπει να ανησυχεί ο Μητσοτάκης για την γραφική ακροδεξιά;

Νέα Αριστερά: Ηχηρό «παρών» στις διεργασίες ανασύνθεσης στον προοδευτικό χώρο

Πλήρης στήριξη ΚΚΕ στους αγρότες, προετοιμασία για την απεργία της 28ης Φλεβάρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:29