search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 12:21
MENU CLOSE

Πρέπει να ανησυχεί ο Μητσοτάκης για την γραφική ακροδεξιά;

09.02.2024 08:30
MITSOTAKIS-1-123

Έχει διατυπωθεί πολλές φορές το ερώτημα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανησυχούν ή κινδυνεύουν από το υπερδεξιό τμήμα του κοινοβουλίου που το συγκροτούν τρία κόμματα, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

Τα όσα όμως έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, αλλά και όσα γραφικά έχουν ακουστεί κατά καιρούς από βουλευτές των συγκεκριμένων κομμάτων, δίνουν την απάντηση και αυτή είναι ένα ηχηρό «όχι».

Μόνο την χθεσινή μέρα να αναλογιστεί κανείς και το τι ακριβώς ειπώθηκε στη Βουλή, κατανοεί γιατί  η υπερδεξιά και η ακροδεξιά στην Ελλάδα δεν έχουν καμία τύχη σοβαρής πολιτικά και νικηφόρας για τα δικά τους δεδομένα εκπροσώπησης.

Τρία κόμματα μάλωναν, με φόντο την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, για το αν μπορούν να συγκροτήσουν μέτωπο για μια από κοινού πρόταση ονομαστική ψηφοφορία, όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

«Όχι ηγεμονικοί  τίτλοι και εντυπωσιοθηρία» είπε ο κ. Νατσιός.

«Είστε μικρόψυχος, ου κλέψεις λένε οι 10 εντολές της Καινής Διαθήκης» απάντησε ο Κωσταντίνος  Χύτας.

«Το ου κλέψεις δεν είναι στην Καινή αλλά στην Παλαιά Διαθήκη και εκεί λέει μην κρίνεις για να μην κριθείς» ανταπάντησε ο κ. Νατσιός, τον οποίο ενόχλησε και η προσφώνηση δασκαλάκος που συχνά πυκνά χρησιμοποιεί  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης. 

Και σαν να  μην έφτανε η κόντρα για την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, έσκασε και η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νίκης προς την υπουργό πολιτισμού για το gay φιλί του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Netflix και η προτροπή προς την κυβέρνηση να προβεί στις δέουσες ενέργειες κατά των ιδιοκτητών του Netfix για σκόπιμη παραποίηση ιστορικών στοιχείων της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πρέπει άραγε να ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία για την απήχηση τριών κομμάτων που έχουν ανταγωνισμό ακόμα και στο ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία για να κατατεθεί μια ονομαστική ψηφοφορία και αν οι υπογραφές κάτω από αυτή βρίσκονται σε λευκό χαρτί ή σε χαρτί με το λογότυπο κόμματος;

Θα πρέπει να ανησυχεί όταν βουλευτής ενός εκ των τριών κομμάτων επιχειρηματολογεί στο κοινοβούλιο αναφερόμενος σε καλικάντζαρους και πύλες της κολάσεως και συγκρίνει τον πρωθυπουργό με τον Καλιγούλα και τον Νέρωνα;

Η απάντηση και εδώ είναι όχι. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ανυπαρξία ενός ακροδεξιού ακροατηρίου μέσα στο κοινωνικό σώμα, ούτε ανυπαρξία κοινωνικών ομάδων που έλκονται από υπέρ δεξιές θέσεις.

Γι’ αυτό ενδεχομένως και βουλευτές όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης ζητούν να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ διεύρυνσης προς το κέντρο και την κεντροαριστερά από τη μία και την δεξιά από την άλλη προκειμένου όλες οι τάσεις να νιώθουν ευρύχωρα και φιλικά μέσα σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, όπως είναι σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Και τελικά από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή η ιστορία διδάσκει ότι υπερδεξιές κοινωνικές εκφράσεις είναι προτιμότερο να είναι ενταγμένες, και άρα ελεγχόμενες, σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα που κυβερνά με κεντροδεξιά και φιλελεύθερη λογική, παρά ανέστιες και απελευθερωμένες έτοιμες να αξιοποιηθούν από τον κάθε γραφικό ή τσαρλατάνο της πολιτικής που δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για Τέμπη: «Αμέρικαν μπαρ» η συνεδρίαση – Παραλίγο να έρθουν στα χέρια Μαρκόπουλος και Βρεττός

Δημοσκόπηση Alco: Ελληνικό πρόβλημα η ακρίβεια – «Όχι» στα απογευματινά χειρουργεία – Μεγάλη φθορά της ΝΔ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Τι προβλέπει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 12:19