search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:38
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Οι καταδικαστέες τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς, δεν δικαιολογούν την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ

15.02.2024 21:54
kasselakis 6667- new

Το παλαιστινιακό και η τραγική κατάσταση στη Γάζα κυριάρχησαν στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριαντ αλ – Μαλίκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόταν από την τομεάρχη Εξωτερικών Ρένα Δούρου, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την ραγδαία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και τους χιλιάδες άμαχους νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, τόνισε ότι οι καταδικαστέες τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου από πλευράς Ισραήλ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματός του στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

 Τέλος, ο κος Κασσελάκης υπογράμμισε τις σταθερές θέσεις αρχής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο παλαιστινιακό ζήτημα, υπενθυμίζοντας τα πολύ σημαντικά βήματα που σημειώθηκαν κατά την περίοδο 2015-2019.

Διαβάστε επίσης: 

Γάμος ομοφύλων: Πλησιάζει η ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή – LIVE

«Καρφιά» Τασούλα σε Σαμαρά – Γεραπετρίτης: «Ημέρα υπερηφάνειας»

Κόντρα Σκέρτσου – Ανδρουλάκη: Μη μας κουνάτε το δάχτυλο για ένα φορτισμένο ζήτημα – Ολες οι μεταρρυθμίσεις έγιναν απο το ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:33