search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Πιέσεις Χατζηδάκη για διασύνδεση ταμειακών μηχανών – POS

22.02.2024 14:50
chatzidakis_2202_1460-820_new

Ταχύτερους ρυθμούς στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζήτησε ο Κωστής Χατζηδάκης, κρούοντας καμπανάκι για τον κίνδυνο διακοπής της χρηματοδότησης

«Με τις παρατάσεις επί παρατάσεων όχι μόνον δεν θα έχουμε αντιμετωπίσει το στόχο που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά θα έχουμε πρόβλημα με το Ταμείο Ανάκαμψης και διακοπή χρηματοδότησης», είπε, καλώντας τόσο τους παρόχους όσο και τους υπόχρεους να κινηθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς «το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι θετικό και για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και για τη χώρα συνολικά»

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας διαβεβαίωσε ότι από τον ορισμό ελάχιστου πλάτους παραλίας, δεν προκύπτει θέμα νομιμοποίησης αυθαιρέτων στις παραλίες, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων και περιβαλλοντικές οργανώσεις. «Με εκπλήσσει η επιπολαιότητά τους καθώς ξιφουλκούν εναντίον ανεμόμυλων», είπε και καταλόγισε «κακοπιστία και δογματισμό» και στα κόμματα που υιοθετούν τέτοιους ισχυρισμούς «που είναι πέραν της κοινής λογικής».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην Ολομέλεια. 

«Όχι» είπαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά.

Διαβάστε επίσης:

Στην κόψη του ξυραφιού ο ΣΥΡΙΖΑ εν αναμονή της ομιλίας Κασσελάκη το απόγευμα – Ισορροπίες, αιχμές και ο ρόλος Παππά

Ποινικός κώδικας: Τσακωμός Φλωρίδη με την αντιπολίτευση – Άγρια κόντρα με Ηλιόπουλο

Μη κρατικά ΑΕΙ: Σφοδρή επίθεση Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη για το «όχι» του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:38