search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 08:21
MENU CLOSE

Ποινικός κώδικας: Τσακωμός Φλωρίδη με την αντιπολίτευση – Άγρια κόντρα με Ηλιόπουλο

22.02.2024 13:41
floridis

Σφοδρή και εφ΄ όλης της ύλης πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες, το οποίο στηρίζει μόνον η ΝΔ, με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Φλωρίδη να δέχεται πυρά για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ακόμη και για το πολιτικό του παρελθόν.

«Όταν διαφώνησα με το κόμμα μου παρέδωσα την έδρα και χάραξα την πορεία μου», είπε απαντώντας στην τοποθέτηση Βελόπουλου περί σημιτικού υπουργού και στράφηκε κατά της Νέας Αριστεράς κατηγορώντας τη ότι δεν μπορεί να μιλάει για ηθική όταν οι βουλευτές της κρατούν έδρες ενός άλλου κόμματος.

Στην κριτική για αυταρχισμό και ποινικό λαϊκισμό, έκανε λόγο για ταύτιση των θέσεων άκρας δεξιάς και Αριστεράς. «Λέτε ακριβώς τα ίδια πράγματα, τα επιχειρήματα σας ταυτίζονται κι αυτό είναι υποκρισία», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης και επιτέθηκε τόσο στη Νέα Αριστερά όσο και τα κόμματα που κινούνται στο χώρο δεξιά της ΝΔ.

«Το νομοσχέδιο σας είναι ένα όπισθεν ολοταχώς με περισσότερη φυλακή, θέλετε να ποινικοποιήσετε κάθε διεκδίκηση», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος νωρίτερα καταλόγισε στην κυβέρνηση απόπειρα να κρατήσει το ακροδεξιό κοινό με «ποινικό λαϊκισμό».

«Ονομάζεστε Νέα Αριστερά και νομίζετε ότι ξεχάσαμε που ήσασταν. Η μεγαλυτερη θεσμική εκτροπή στην Ελλάδα ήταν η σκευωρία που στήσατε επί ΣΥΡΙΖΑ για να οδηγήσετε στη φυλακή υπουργούς, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στήσατε σκευωρία με ψευδομάρτυρες, δεν μπορούσατε να τους αντιμετωπίσετε στα μαρμαρένια αλώνια της πολιτικής», αντέτεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να δεχθεί τα πυρά του Κυριάκου Βελόπουλου.

«Μη τη δέχεστε την ψήφο των κακών ακροδεξιών, εάν δεν σας αρέσει», ανέφερε με τον Γιώργο Φλωρίδη να κάνει λόγο για δημαγωγία και υποκρισία, στοχεύοντας και προς τη Νίκη του Δημήτρη Νατσιού.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι η ευκαιρία να αποδειχθεί η υποκρισία σας. Τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά προστατεύει. Με δικολαβίστικες προσεγγίσεις δεν ψηφίζετε. Λόγια, λόγια, λόγια. Κατά τα λοιπά στις παρελάσεις είστε πρώτοι», ανέφερε με τον Δημήτρη Νατσιό να απαντά στους ίδιους υψηλούς τόνους. «Γιατί τιμωρείτε τα παιδιά μας; Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Εσείς είστε οι υποκριτές. Τιμωρείστε όλα τα παιδιά, βάλτε τα φυλακή! Δε λύνονται έτσι τα προβλήματα», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Νίκης.

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου ο Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των θυμάτων. «Για πρώτη φορά δημιουργούμε ποινικά αδικήματα για όσους ασκούν βία εναντίον δημοσίων υπαλλήλων και δασκάλων. Δεν είναι ποινικός λαϊκισμός αυτό, αυτό είναι νομοθέτηση υπέρ κοινωνικών ομάδων», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει περιληφθεί άρθρο που ορίζει ότι «όποιος εισέρχεται σε δοµές παροχής υπηρεσιών υγείας, συµπεριλαµβανοµένων των κινητών µονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές µονάδες παροχής υγειονοµικών υπηρεσιών άµεσης βοήθειας και µε οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως µε φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζοµένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιµωρείται µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηµατική ποινή και αν η πράξη συνδέεται µε πρόκληση βιαιοπραγίας, µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηµατική ποινή”.

Με τις ίδιες ποινές θα βρεθούν αντιμέτωποι, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, και όσοι εισέρχονται εφεξής σε χώρο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και µε οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως µε φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαζοµένων, υπαλλήλων ή µαθητών διαταράσσουν τη λειτουργία του.

Διαβάστε επίσης:

Διονύσης Τεμπονέρας: Παύθηκε, εδώ και μέρες, από επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Τσίπρας: «Ο Κασσελάκης δεν είναι ούτε προσωρινός, ούτε μεταβατικός αρχηγός» – «Καρφιά» για Τεμπονέρα

Μητσοτάκης από Ινδία: Η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια – Πρόσκληση για επενδύσεις σε Ινδούς επιχειρηματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12