search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:16
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Τι προβλέπει η Πολιτική Απόφαση του συνεδρίου – Η σύγχυση που υπήρξε με το κείμενο των «3»

25.02.2024 17:06
famellos_pappas_tsipras

Με συντριπτική πλειοψηφία (υπήρξε και ένα κατά, σύμφωνα με κομματικές πηγές) υπερψηφίστηκε από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η Πολιτική Απόφαση με τις κατευθυντήριες γραμμές για την περαιτέρω πορεία του κόμματος.

Το κείμενο ανέγνωσε το μέλος της Επιτροπής Απόφασης Ρένα Δούρου.

Το πλέον κρίσιμο στοιχείο που αναμενόταν να διευκρινιστεί ήταν εάν θα συμπεριληφθεί στην Πολιτική Απόφαση η πρόταση των τριών στελεχών (Σ.Φάμελλου – Ν.Παππά – Γ.Τσίπρα), την οποία παρουσίασε στο σώμα ο πρώτος εξ αυτών και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Η πρόταση συμπεριλήφθηκε βέβαια, κάτι που έβαλε τέλος και στη σύγχυση η οποία είχε προκληθεί νωρίτερα από ερμηνείες στελεχών, σύμφωνα με τις οποίες το σώμα του συνεδρίου δεν είχε αποφανθεί επ’ αυτής.

Οι ερμηνείες και η σύγχυση

Μάλιστα, μετά το σκηνικό που εκτυλίχθηκε στην αρένα, υπήρξαν επίμονες ερμηνείες από συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και από τον πρόεδρο του Συνεδρίου, Πάνο Ρήγα, ότι η πρόταση των τριών δεν ψηφίστηκε, καθώς δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία.

Ταυτοχρόνως όμως αναγνώριζαν ότι η πρόταση των τριών απηχεί το πνεύμα του Συνεδρίου όπου εκφράστηκε έντονα από τους συνέδρους η διαφωνία με την πρόταση να στηθούν κάλπες για νέα εκλογή προέδρου.

Η πρόταση των «τριών» που μπήκε στην Πολιτική Απόφαση και αποτελεί ντοκουμέντο για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ πλέον, αναφέρει ότι «το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, και δίνει εντολή στον πρόεδρο και στα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών με ενιαία πολιτική λειτουργία… Από Δευτέρα, ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο το οποίο εξουσιοδοτείται να επεξεργαστεί προτάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματός μας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιχείρηση ανατροπής του Κασσελάκη απέτυχε – Γιατί η Γεροβασίλη έκανε πίσω

Χαρδαλιάς: «Ζητάμε άμεσες και κάθετες διαδικασίες για όλα τα μεγάλα έργα της Αττικής»

Πολάκης: Ψηφίστηκε αυτό που έπρεπε – Πάμε δυνατά στις ευρωεκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:15