search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:21
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Το συνέδριο έδωσε καθαρή εντολή σε Κασσελάκη – Υπερψηφίστηκε πρόταση ότι δεν χρειάζονται εσωκομματικές εκλογές

25.02.2024 13:11
kasselakis

Αναβολή των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το Συνέδριο, που έδωσε καθαρή εντολή στον Στέφανο Κασσελάκη, στηρίζοντας την πρόταση του Σωκράτη Φάμελου, του Νίκου Παππά και του Γιώργου Τσίπρα.

«Έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την ψηφοφορία με ανάταση χειρός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέλαβε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ως επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του προκειμένου να ανασυγκροτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον οδηγήσει στις εθνικές εκλογές.

«Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στον Στέφανο Κασσελάκη»

Ο Σωκράτης Φάμελλος μετά την ομιλία Κασσελάκη πήρε το λόγο και είπε πως «το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφεια» επομένως «δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου».

Το συνέδριο, είπε, «επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, και δίνει εντολή στον πρόεδρο και στα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών με ενιαία πολιτική λειτουργία».

«Από Δευτέρα», συνέχισε, «ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείου το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματός μας». Αυτή είπε «είναι μια πρόταση που πάει μπροστά το κόμμα μας».

Πινγκ πονγκ Γεροβασίλη – Κασσελάκη

Οι ομιλίες, που έριξαν την αυλαία του 4ου συνεδρίου του κόμματος, ολοκληρώθηκαν με ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «Τώρα είναι η ώρα για όλα ή για τίποτα» και ζήτησε εκλογές στις 10 Μαρτίου και άμεσα καταστατικές αλλαγές, αφού έριξε το «μπαλάκι» στους συνέδρους.

«Θέλω να ξέρετε πως θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε αλλά εγώ την αλήθεια μου εδώ μέσα θα την πω», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η ένταση χτύπησε… κόκκινο όταν ανέβηκε στο βήμα η Όλγα Γεροβασίλη.

«Στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Αν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ», απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Αλλιώς εγώ δε θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος», επισήμανε.

«Περιμένω. Στην Αριστερά δεν ξέρω αν εννοούμε όλοι το ίδιο βέβαια, δεν εννοώ τον πρόεδρο. Λευκές επιταγές δεν υπάρχουν», συνέχισε η Όλγα Γεροβασίλη και ανέφερε ότι θα αποδεχθεί την απόφαση του συνεδρίου, οποία και αν είναι αυτή, καθώς όπως επεσήμανε οι σύνεδροι είναι αυτοί που θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

«Όλγα αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό κάτι δεν καταλαβαίνει, και δεν το λέω αυτό εγώ, είναι εκ των πραγμάτων. Αγαπητέ Στέφανε εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες. Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Ε κάντες μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις εντάξει. Μένω σε αυτό που είπα», συνέχισε.

Αυγέρη: Πάμε για εκλογές και πάμε για αλλαγές στο κόμμα

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη σημείωσε πως «ξεκάθαρα και ομόθυμα το συνέδριο αποφάνθηκε ότι έχουμε πρόεδρο. Πάμε με εδραιωμένη την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο για εκλογές και πάμε για αλλαγές στο κόμμα».

Συνεργάτες του προέδρου σημείωνα προς τους δημοσιογράφους πως «ήταν ξεκάθαρο ότι η Όλγα Γεροβασιλη έλεγε ότι δεν πάω σε εκλογές στις 10 Μαρτίου. Άρα δεν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου. Είναι ξεκάθαρο ότι η Όλγα Γεροβασιλη δεν ήθελε εκλογές στις 10 Μαρτίου».

«Εκλογές γιοκ, ερμηνείες πώς φτάσαμε εκεί»

Σε ανάρτησή της η Όλγα Γεροβασίλη ουσιαστικά επισημαίνει ότι το συνέδριο απέρριψε την πρόταση Κασσελάκη, απαντώντας ουσιαστικά σε ερμηνείες ότι απέσυρε την πρότασή της με την ίδια να διευκρινίζει πως “ουδέποτε απέσυρα την πρόταση μου”. Στην ανάρτησή της ανέφερε πως: 

«Το συνέδριο αποφάσισε να συνεχίσουμε ως έχουμε, να μην απευθυνθούμε στη βάση και στα μέλη του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ.

Παρότι το πρότεινε ο Πρόεδρος του Κόμματος.

Η απόφαση του συνεδρίου ως κυρίαρχου σώματος είναι απολύτως σεβαστή.

Τώρα θα συμβάλω και θα συμβάλουνε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό μπροστά στην επερχόμενη εκλογική μάχη.

Δε θα σταματήσω να επιμένω όμως στην άποψη ότι η κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία είναι ο Πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά.

Άλλωστε αυτό του είπε και το συνέδριο στην πρόκληση του “βρείτε μου αντίπαλο“».

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση Γεροβασίλη σε Κασσελάκη: «Αν θες εκλογές σε 10 μέρες κάνε τις μόνος σου»

Έλενα Ακρίτα: Οι εκλογές αυτές δεν πρέπει να γίνουν – Έχουμε πρόεδρο

Αλέκος Φλαμπουράρης: Θα στηρίξω την Όλγα Γεροβασίλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:18