search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:26
MENU CLOSE

Βουλή: Κόντρα για την τραγωδία των Τεμπών 

27.02.2024 12:35
bouli new

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή, έναν χρόνο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιρρίπτουν δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για συγκάλυψη των ευθυνών πολιτικών προσώπων.

«Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού αναζητεί την αλήθεια και τη δικαιοσύνη  και η κυβέρνηση υιοθετεί τη λογική της συγκάλυψης», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης και διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκαλύπτει τις πρακτικές συγκάλυψης, μιας κυβέρνησης που βαυκαλίζεται, αλλά δεν εξασφαλίζει το κράτος δικαίου. 

Να μην ξεχαστεί το έγκλημα ζήτησε με αφορμή την τραγική επέτειο ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, καλώντας τους πολίτες να δώσουν το παρών στην αυριανή πανελλαδική απεργία κατά των κυβερνήσεων που ευθύνονται για τους χαμηλούς μισθούς και οδηγούν σε εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών. 

Από τη Νέα Αριστερά ο Νάσος Ηλιόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι έκλεισε τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής, χωρίς να έχουν κληθεί προς κάτάθεση κρίσιμοι μάρτυρες, όπως ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών Κωστής Γενιδούνιας, τονίζοντας παράλληλα πως σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες αν είχε λειτουργήσει η φωτοσήμανση δεν θα συνέβαινε η τραγωδία.

«Ψέματα πάνω στις πλάτες οικογενειών που χάσανε ανθρώπους. Τίποτα δε θα σας ξεπλύνει που το κάνατε συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης σας» είπε.

Τη θέση ότι η ΝΔ όχι μόνο δεν έκανε το καθήκον της, αλλά κάλυψε και τον κ. Τερεζάκη, κρατώντας τον θέση του, διατύπωσε από τη Νίκη ο Νίκος Βρεττός. 

Στη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης επιχείρησε να απαντήσει ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι οι οικογένειες έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν και να είναι καχύποπτοι και να θέλουν διερεύνηση και στο κομμάτι της δικαιοσύνης και των πολιτικών ευθυνών ωστόσο  αυτό το δικαίωμα δεν θα πρέπει η αντιπολίτευση να το καπηλευθεί.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης στην εξεταστική κλήθηκαν 37 μάρτυρες, ενώ ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής  κατέθετε επί 8,5 ώρες.

Διαβάστε επίσης

Ένταση στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Αίτημα απόσυρσης του νομοσχεδίου και θέμα αντισυνταγματικότητας από την αντιπολίτευση

Νέα Αριστερά για φρεγάτα «Ύδρα»: «Μητσοτάκης-Δένδιας βάζουν την Ελλάδα στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή»

Σπίρτζης: Ο Τσίπρας όφειλε να στείλει την επιστολή – Να σεβαστούμε την απόφαση του συνεδρίου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:26