search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:31
MENU CLOSE

Ακρίβεια: «Στα κλεφτά» πήγε στο σούπερ μάρκετ ο Μητσοτάκης με τον «υπουργό αισχροκέρδειας», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

05.03.2024 16:13
mitsotakis-skrekas-1

Δηκτικά σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού σε σούπερ μάρκετ, καθώς η πολιτική αντιπαράθεση μεταφέρθηκε στο πεδίο της ακρίβειας.

Όπως σημειώνουν, «ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που επί 5 χρόνια ευλογεί την αισχροκέρδεια και τα κέρδη των εταιρειών σε βάρος των πολιτών, πήγε στο σουπερ μάρκετ και “είδε” χαμηλότερες τιμές» και ότι «πανηγύρισε για κάποιες ελάχιστες μειώσεις όταν τα περισσότερα βασικά είδη διατροφής έχουν αυξηθεί από 30% έως και 136%».

«Μόνο την τελευταία τριετία με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ελαιόλαδο αυξήθηκε 136%, η ζάχαρη 57%, το αρνί 54%, τα λαχανικά 49%, το πετρέλαιο θέρμανσης 47%, οι πατάτες 44%, τα τυριά 40%, το ρεύμα το φυσικό αέριο και τα καύσιμα 36%, το ψωμιά και το γάλα 33%, τα κρέατα και τα αυγά 30%», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν:

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόλμησε να αναφερθεί και στο πιο βασικό προϊόν, το βρεφικό γάλα. Αυτοθαυμάστηκε που πέτυχε να μειωθεί η τιμή του 15-20% όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε αποδείξει πρόσφατα ότι πουλιέται έως και 213% ακριβότερο από την χαμηλότερη τιμή στην ΕΕ».

«Ο πρωθυπουργός πήγε μαζί με τον υπουργό αισχροκέρδειας, κ. Σκρέκα, στο σούπερ μάρκετ στα κλεφτά. Πήγε πρωί-πρωί πριν γεμίσουν με κόσμο και μίλησε για μείωση φορολογίας όταν αυτό που τσακίζει τα νοικοκυριά είναι οι έμμεσοι φόροι. Επί των ημερών της κυβέρνησής του οι έμμεσοι φόροι έσπασαν το φράγμα του 60%. Όταν πριν από 10 χρόνια ήταν στο 54%. Όσο για τα έσοδα από το ΦΠΑ ανήλθαν σε 23,385 δισ. ευρώ. Επτά δισ. περισσότερα και σε σύγκριση με το 2021, τα έσοδα από ΦΠΑ, τα οποία αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021, 7 δισ. ευρώ παραπάνω δηλαδή», συμπληρώνουν.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας και με όπλο του τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα ήταν σε θέση να ανακοινώσει την πτώση τιμών σε περίπου 4.000 προϊόντα και παράλληλα πρόσθετες παρεμβάσεις για την περαιτέρω συγκράτηση των τιμών.

Η εμφάνιση και τα λεγόμενα του πρωθυπουργού καθιστούν σαφές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί ως έχουσα πλήρη εικόνα των δυσκολιών των νοικοκυριών από την ακρίβεια διαθέτοντας το κατάλληλο σχέδιο για την αντιμετώπιση της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να δώσει και μια νότα αισιοδοξίας λέγοντας πως τα χειρότερα για τον πληθωρισμό είναι πίσω μας ενώ παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το τραπέζι της σαρακοστής και του Πάσχα, για τα οποία σημείωσε πως η κυβέρνηση ενεργεί ώστε φέτος να είναι φτηνότερα.

Απάντηση από Κασσελάκη με κατηγορίες για υποκριτικό σόου

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε άμεσα στην επικοινωνιακή «έφοδο» του πρωθυπουργού σε σούπερ μάρκετ κάνοντας λόγο για στημένο σόου με 40 κάμερες.

Μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι το σόου Μητσοτάκη δεν πείθει τους πολίτες καθώς εκείνοι, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, μπαίνουν στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσουν, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό..

Τέλος , καλώντας τον πρωθυπουργό, “την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε”, παρέθεσε στοιχεία για τις ανατιμήσεις στο κρέας παραμονές Τσικνοπέμπτης.

Διαβάστε επίσης:

Απογευματινά χειρουργεία: Πήρε ΦΕΚ η ΚΥΑ – Αναλυτικά οι τιμές ανά επέμβαση – Τι προβλέπεται για ωράρια και αμοιβές γιατρών

Χατζηδάκης: Σε λιγότερο από 20 ημέρες η ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μιθού – «Οπισθοδρόμηση» το βοήθημα για το Πάσχα στους ευάλωτους

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης πήγε «στα κλεφτά» σούπερ μάρκετ και πανηγύρισε για ελάχιστες μειώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:31