search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 06:39
MENU CLOSE

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

05.03.2024 18:45
tsipras-zappeio

Πρόεδρος της υπο-επιτροπής για τα Βαλκάνια της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης με ευρεία πλειοψηφία εκλέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμβολή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, εκλέχτηκε σήμερα πρόεδρος της επιτροπής για τα Δυτικά Βαλκάνια με τη συντριπτική πλειοψηφία του περίπου 80% των ψηφισάντων έναντι του Ούγγρου, Zsolt Nemeth, ο οποίος ανήκει στους ευρωπαίους συντηρητικούς και είναι κοντά στον Όρμπαν.

Την υποψηφιότητά του Αλέξη Τσίπρα στήριξαν οι Σοσιαλιστές, η Αριστερά, οι Φιλελεύθεροι ALDE (Μακρον), καθώς και μέρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Η Μιλένα Αποστολάκη «ισοπέδωσε» Πέτσα και Πορτοσάλτε για τα φάουλ της εξεταστικής επιτροπής  

Καβγάς στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ: Για «κοπτοραπτική» κατηγόρησε τον Κωνσταντινόπουλο ο Ανδρουλάκης – «Χοντρό» παρασκήνιο

Φάμελλος στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Έχουμε μπροστά μας ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, συνδέεται με τα θέματα του κράτους δικαίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06