search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:31
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών

08.03.2024 20:58
dendia pierrakakis 876- new

Την άποψη των πολιτών για τους υπουργούς της κυβέρνησης καταγράφει το β΄μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Την κούρσα οδηγούν ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με 30% και 15% αντίστοιχα, και ακολουθούν με 12% ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Κωστής Χατζηδάκης με 8%, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7% και ο Βασίλης Κικίλιας με 4%. Ακολουθούν η Νίκη Κεραμέως και ο Μάκης Βορίδης με 3%, ο Χρήστος Σταικούρας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης με 2% και η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Σκρέκας με 1%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ προηγείται ο Νίκος Δένδιας με 49% και ακολουθούν με 36% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κωστής Χατζηδάκης με 21% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 19%.

Στο ερώτημα για το αν οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας το 48% λέει όχι και το 47% λέει ναι. Το ίδιο ερώτημα στους αναποφάσιστους το 63% λέει ναι και το 28% λέει όχι.

Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών, η ΝΔ έχει ποσοστό 65%, το ΣΥΡΙΖΑ 56% και το ΠΑΣΟΚ 80%.

Στην ερώτηση για το τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι τον Ιούνιο του 2023 το 40% είχε ψηφίσει ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ το 16%, το ΠΑΣΟΚ το 8% και το 6% Σπαρτιάτες.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου: Ευρύτερη συμφωνία, όχι μόνο στην αλλαγή του άρθρου 16, αλλά και στο περιεχόμενό του

Ο Κούλογλου απαντά στην επίθεση Μαρινάκη και θέτει δύο ερωτήματα

Χρυσοχοΐδης: Επεκτείνεται το panic button σε όλη την Ελλάδα – Συνάντηση με εκπροσώπους ΜΚΟ για την βία κατά των γυναικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:31