search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:00
MENU CLOSE

Πιερρακάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Ναι» σε αναθεώρηση του άρθρου 16, αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει

27.02.2024 18:50
PIERRAKAKHS
Eurokinissi

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης μετά το άγριο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών –μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Ο υπουργός Παιδείας καταλόγισε «ταμπού» και «τοτέμ» υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

«Συζητάμε το ίδιο θέμα, 50 χρόνια. Η χώρα πρέπει να τεθεί σε κίνηση. Αυτό πιστεύει και η κυβέρνηση και το κυρίαρχο εκλογικό σώμα», είπε για να προσθέσει: «Μένουμε σε μάχες οπισθοφυλακής. Ακούγονται τα ίδια επιχειρήματα με το παρελθόν. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Τοτέμ και ταμπού είναι η θέση της πλήρους απαγόρευσης. Κάποιοι είναι οι θιασώτες της αυταρέσκειας και της αναμονής», είπε και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι απολύτως συμβατό με το Σύνταγμα.

«Σας ενοχλούν τώρα τα δίδακτρα και τα κολλέγια. Εσείς κόψατε τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά όταν κυβερνήσατε; Κλείσατε τα κολλέγια; Κουνάει το γκολπόστ της κριτικής η αντιπολίτευση… Μας κατηγορούσατε για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, ότι μπήκε για να δημιουργήσει «πελατεία» και τώρα που μπήκε και για τα μη κρατικά, λέτε ότι δεν είναι επαρκής…», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απάντησε και στον Γιώργο Παπανδρέου, πως συμφωνεί με τη θέση του για αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να έχουμε και εγκατάσταση και όχι μόνο σύσταση σχολών.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Έκπληξη με Ιφιγένεια Μουμτζή στο νέο think tank – Ποια είναι η απόφοιτος του LSE

Γεωργιάδης: Υπερβολικές οι δαπάνες του ΙΦΕΤ – Θα μειωθούν δραστικά με τη βοήθεια του ΕΟΦ

Εξεταστική για Τέμπη: Διαψεύδει το προεδρείο ότι έχει παραληφθεί η δικογραφία από τη Λάρισα – «Όχι» στο αίτημα για άμεση συνεδρίαση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:59