search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:01
MENU CLOSE

Γιώργος Παπανδρέου: Ευρύτερη συμφωνία, όχι μόνο στην αλλαγή του άρθρου 16, αλλά και στο περιεχόμενό του

08.03.2024 20:37
papandreou 876- new

Στο άρθρο 16 του Συντάγματος επικέντρωσε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Όταν έρθει η ώρα (για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος) θα πρέπει με ευρύτερη συναίνεση να συμφωνήσουμε, όχι μόνο στην αλλαγή του, αλλά και στη διατύπωση του νέου άρθρου,» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: Να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση αυτή, ώστε να εξυπηρετεί το δημόσιο και εθνικό μας συμφέρον, κάνοντας την Ελλάδα επίκεντρο παιδείας, αλλά και την αντικατάσταση με σοβαρή νομοθεσία. Όχι για να υπάρξουν κερδοσκοπικές ιδιωτικές εταιρείες λυμαίνοντας στην Ελλάδα, αλλά να υπάρχει μια Ελλάδα της Παιδείας, που θα ανοίξει τις δυνατότητες για χιλιάδες νέους, όχι μόνο εντός αλλά και για ξένους φοιτητές που θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα, να είναι πρεσβευτές της, και θα είναι και για τους Έλληνες επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης σε «μία ατυχή», για τον ίδιο, αναφορά του κ. Μητσοτάκη: «Ο Μπέντζαμιν Μπάτον έζησε τη ζωή του μικραίνοντας ηλικιακά αντί να μεγαλώνει. Ελπίζω λοιπόν, να παραμένω νέος και σύγχρονος στις αντιλήψεις μου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αντιθέτως όμως, ο κ. Μητσοτάκης εξελίσσεται σε υπερασπιστή γερασμένων ιδεών» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Σχολιάζοντας την «παρερμηνεία» παλαιότερης δήλωσής του από τον πρωθυπουργό και βουλευτές της ΝΔ, για το «λεφτά υπάρχουν», είπε ότι έκρυψαν την υπόλοιπη φράση, για το «πού πηγαίνανε τα χρήματα του ελληνικού λαού»: Ως κορυφαίο, δυστυχώς, γεγονός, είπε ότι «λεφτά για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων μας, κάπου πήγαν, αλλά όχι στην ασφάλεια για τους πολίτες, με το τραγικό αποτέλεσμα που θέλει και συγκαλύπτει η Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης: Επεκτείνεται το panic button σε όλη την Ελλάδα – Συνάντηση με εκπροσώπους ΜΚΟ για την βία κατά των γυναικών

Δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16 – Για νέα κυβίστηση κάνει λόγο ο Πιερρακάκης

Γεροβασίλη: Χλιαρή κριτική σε Κουτσούμπα για τους sugar daddies, αποστάσεις από την κατακραυγή (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09