search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:57
MENU CLOSE

Δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16 – Για νέα κυβίστηση κάνει λόγο ο Πιερρακάκης

08.03.2024 19:54
pierrakakis mantzos 765- new

Το μήνυμα ότι δεν θα δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος έστειλε το ΠΑΣΟΚ, καλώντας την κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι θα πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα ιδρυθούν θα είναι μη κερδοσκοπικά. 

«Η συναίνεση μας στην συνταγματική αναθεώρηση θα παρασχεθεί μετά από συζήτηση και συναίνεση στο περιεχόμενο της διάταξης, όχι στο αν θα αναθεωρήσουμε αλλά στο πώς θα το αναθεωρήσουμε», ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος και κάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευθεί, εδώ και τώρα, όπως και το ΠΑΣΟΚ στην ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.  

Προηγήθηκε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος, επισημαίνοντας κι ο ίδιος πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στη διατύπωση. «Θα πρέπει με ευρύτατη συναίνεση να συμφωνήσουμε όχι μόνο στην αλλαγή του, αλλά στη διατύπωση του νέου άρθρου, ώστε, ναι, να εξυπηρετεί το δημόσιο και εθνικό συμφέρον κάνοντας την Ελλάδα επίκεντρο παιδείας και φέρνοντας ακριβώς και με την αντικατάσταση του σχετικού άρθρου με σοβαρή νομοθεσία», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Για νέα κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς –όπως είπε- ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πριν από λίγες μέρες στην ΕΡΤ ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την αλλαγή του άρθρου 16.

«Αυτή είναι η έκτη κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ εφόσον είναι προτείνουσα θα καταψηφίσετε γιατί δεν μας εμπιστεύεστε. Άρα μας λέτε πως θα κερδίσουμε κι άλλες εκλογές. Το σωτήριο 2027 όπως λέει και η διαφήμιση, στο Βιλαμπάχο ακόμη τρίβουν», σχολίασε.

Αναξιοπιστία καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ο Μάκης Βορίδης. «Κάθε μέρα για το ΠΑΣΟΚ στο θέμα, αυτό θα ξημερώνει μια καινούργια ημέρα, είστε πλήρως αναξιόπιστοι, εγκλωβισμένοι στις μικροπολιτικές τακτικές και στρατηγικές», είπε και διερωτήθηκε: «Το περιεχόμενο της αναθεώρησης του άρθρου 16 πρέπει να είναι μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, αυτό δεν ψηφίζουμε σήμερα; Αλλά δεν τα ψηφίζετε καταγγέλοντας funds και εξυπηρέτηση συμφερόντων… Στην αναθεώρηση δεν θα ισχύουν αυτά;».

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη: Χλιαρή κριτική σε Κουτσούμπα για τους sugar daddies, αποστάσεις από την κατακραυγή (Video)

Μετά τον Τσελέντη και ο Νίκος Αναδιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα «Νίκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Φαντάρος από 15 Μαρτίου ο Κασσελάκης – Θετική ατζέντα την ερχόμενη εβδομάδα, με φορολογικό, ακρίβεια και ευρωεκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:46