search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 06:04
MENU CLOSE

Φαντάρος από 15 Μαρτίου ο Στέφανος Κασσελάκης – «Μπίζνα» το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, τι απαντά στον Μητσοτάκη για την Πενσυλβάνια

08.03.2024 18:44
kasselakis-12

Σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επέστρεψε από τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Αρκαδία. Σύμφωνα πληροφορίες η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη από χθες, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε ότι παρουσιάζεται στον Στρατό στις 15 Μαρτιου.

Κατά τη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τον προγραμματισμό της ερχόμενης εβδομάδας.  Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει θετική ατζέντα, κι έτσι την Τρίτη θα υπάρξει εκδήλωση για ακρίβεια και φορολογικό. 

Η εκδήλωση για τις ευρωεκλογές θα γίνει τελικώς την Πέμπτη, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζεται στην Σπάρτη τελικά την Παρασκευή 15 Μαρτίου (το ανακοίνωσε και επίσημα στην ΚΟ) και όχι την Τετάρτη όπως αναμενόταν αρχικά. 

Έτσι την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό του πρόγραμμα, σε εκδήλωση με ομιλητή τον Στέφανο Κασσελάκη, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ακόμα, έγινε και τυπικά η τοποθέτηση των Γιάννη Σαρακιώτη και της Ραλλίας Χρηστίδη στους νέους τους ρόλους, του Συντονιστή των τομέων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την Αναπληρώτριας συντονίστριας, αντιστοίχως.

Το νομοσχέδιο είναι “μπίζνα”

Μιλώντας μετά την σύσκεψη σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι «μπίζνα», ενώ υπεραμύνθηκε θέσεων κόμματος για ενίσχυση δημοσίου πανεπιστημίου. Αναφερόμενος στο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης για παράδειγμα, είπε πως θα μπορούσε να λυθεί μέσα από τη φορολογία βραχυχρόνιων μισθώσεων, καθώς και έσοδα πιο ψηλά στις τουριστικές περιοχές. Εν όψει της επικείμενης ψηφοφορίας άφησε να εννοηθεί ότι θα ψηφίσουν κάποια άρθρα που αφορούν το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Στο ερώτημα πάντως των συντακτών αν θα έρθει ως βουλευτής στη Βουλή μετά το στρατό δεν απάντησε.

Στην άτυπη ενημέρωση της Κουμουνδούρου αναφέρεται πως «είναι προφανές, λοιπόν, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να χρεώσει στον Στέφανο Κασσελάκη άρνηση και παρωπίδες -παρά την προσπάθειά του- ως προς το αν θα μπορούσε να έχει παρουσία στην Ελλάδα ένα ξένο Πανεπιστήμιο, όπως το University of Pennsylvania».

«Επειδή το ήδη υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει τη συνεργασία και του University of Pennsylvania και όλων των πανεπιστημίων, ακόμη και των μεγαλύτερων και πιο διάσημων πανεπιστημίων στον κόσμο, προκειμένου να συνάψουν από κοινού ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα με όλα τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και ήδη έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται τέτοια κοινά προγράμματα. Το τελευταίο δε από τα πέντε μέτρα που παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αυτό ακριβώς αναφέρεται» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλλά είναι πια γνωστό. Υπάρχει ο σωστός τρόπος και υπάρχει και ο τρόπος της κυβέρνησης, που στην περίπτωση των ιδιωτικών ΑΕΙ περνά και από την παραβίαση του Συντάγματος» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Διαβάστε επίσης:

Ιδιωτικά ΑΕΙ: Γιγαντοπανό των φοιτητών στο Σύνταγμα – «Τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας»

Απειλή για βόμβα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Εξάρθρωσε συμμορία η ΕΛΑΣ – Νόθευαν τόνους καυσίμων και ποτών, κέρδιζαν εκατομμύρια ευρώ (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49