search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:42
MENU CLOSE

Τα ευρωπαϊκά σενάρια για Μητσοτάκη, η δυσφορία για Φλωρίδη, η άμπωτη του ΠΑΣΟΚ, οι εκκρεμότητες του Κασσελάκη και το χούι της Ντόρας

08.03.2024 06:01
kalxas-123

Καλημέρα σας

Είτε υπάρχει βάση, είτε δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, το σενάριο περί μετακίνησης, έστω κάποια στιγμή, του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό πόστο ή μεγάλη διεθνή θέση, φούντωσε μετά το ταξίδι στην Ουκρανία.

Η συζήτηση προέκυψε αναπόφευκτα.

Όχι ότι δεν γινόταν νύξεις και προηγουμένως, αλλά είναι γεγονός ότι δεν προχωρούσε πέρα από ένα σημείο.

Αλλά τώρα, έχει κι ένα ερέθισμα. Δεν πάει εύκολα Ευρωπαίος ηγέτης στην Ουκρανία. Εν μέσω μάλιστα ακατάπαυστων πολεμικών επιχειρήσεων.

Και ανεξάρτητα από το πώς είναι σε αυτή τη φάση οι διεργασίες και η διάταξη των προσώπων και των συσχετισμών στην Ένωση, όλοι εκτιμούν ότι μετά τις ευρωεκλογές ίσως προκύψει ένα διαφορετικό σκηνικό.

Βέβαια όλη αυτή η κουβέντα και η σεναριολογία ίσως τελικά αποδειχθεί άνευ ουσίας. Διότι, ακόμα και στην περίπτωση που ο Μητσοτάκης καλοβλέπει μία ευρωπαϊκή προοπτική, οι αποφάσεις λαμβάνονται αλλού.

Άρα πρέπει να περιμένουμε.

Αγωνία πασοκογενών για τα σενάρια

Υπάρχει όμως και κάτι που δεν περιμένει, από την ώρα που ξεκίνησε αυτή η συζήτηση. Είναι η αγωνία κάποιων… πρώην Πασόκων της κυβέρνησης. Όχι όλων. Διότι πολλοί πρόλαβαν και εκλέχτηκαν βουλευτές, εντάχτηκαν στην παράταξη, ας το πούμε έτσι. Έγιναν οργανικά της μέλη πια.

Μιλάω για άλλους, που δεν έχουν τη ισχυρή σχέση με τον πολιτικό χώρο, παρά στηρίζονται πρωτίστως στην προσωπική σχέση με τον Μητσοτάκη.

Και φυσικά τους έχουν ζώσει τα φίδια, για την περίπτωση που συμβεί κάτι γρήγορα και δεν προλάβουν να διασυνδεθούν επαρκώς.

Ακόμα κι αν τους διαβεβαιώσει κάποιος ότι ο Μητσοτάκης δεν θα φύγει, δεν πρόκειται να πειστούν έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, καταλαβαίνω. Αυτού του είδους η αγωνία δεν ελέγχεται. Είναι σαν τα εξανθήματα. Άμα εκδηλωθεί, εκδηλώθηκε…

Δυσφορία για Φλωρίδη

Μπορώ να σας πω πάντως και ένα παράδειγμα πρώην Πασόκου, που δεν πρέπει να έχει την… παραμικρή αγωνία για το τι θα κάνει ο Μητσοτάκης. Διότι, είτε μείνει, είτε φύγει ο πρωθυπουργός, εκείνος θα δει την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση όταν γίνει ο ανασχηματισμός μετά τις ευρωεκλογές. Μιλάω για τον Γιώργο τον Φλωρίδη, οποίος έχει καταφέρει να εξοργίσει σχεδόν άπαντες στο Μαξίμου. Κυρίως με κάτι ρυθμίσεις που συμπεριέλαβε στους νέους ποινικούς κώδικες.

Ο έμπειρος πολιτικός δεν προσφέρεται για εύκολο θύμα πάντως. Το λέω για να έχουν όλοι γνώση.

Το φαινόμενο της άμπωτης

Στο… κανονικό ΠΑΣΟΚ τώρα, οι νταλκάδες είναι άλλοι.

Βλέπετε τα γκάλοπ δεν είναι και τόσο φιλικά… διακείμενα στο Κίνημα και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Όσοι μελετούν με προσοχή τις τελευταίες έρευνες, παρατηρούν το φαινόμενο της… άμπωτης. Σαν να τραβάει πίσω τα ποσοστά του, όπως γίνεται με τα νερά.

Δεν είναι ορμητική αυτή η υποχώρηση. Μικρή είναι, αλλά δείχνει μία τάση. Χθες στο γκάλοπ της Alco ήταν 0,7% για παράδειγμα. Επειδή όμως ανέβηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ 0,3%, ορίστε μία μείωση της διαφοράς τους κατά μία μονάδα.

Γάμος σε στενό κύκλο

Σήμερα επιστρέφει από την Αρκαδία, όπου έκανε μίνι διακοπές, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει εκκρεμότητες, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί στο στρατό.

Την Κυριακή θα πάει Θεσσαλονίκη μαθαίνω.

Όσο για τις προετοιμασίες του γάμου και επειδή ακούω από δω κι από κει, οπαδούς να εκφράζουν την επιθυμία να παραβρεθούν στο ευχάριστο γεγονός, να διευκρινίσω κάτι. Ο πολιτικός γάμος με τον Τάιλερ, που είναι προγραμματισμένος για τον Αύγουστο στα Χανιά, θα γίνει σε πολύ στενό κύκλο. Οι οικογένειες δηλαδή και ελάχιστοι φίλοι.

Ο Κασσελάκης έχει πάρει την απόφαση να μην το κάνει πολιτικό, κοινωνικό και κυρίως τηλεοπτικό γεγονός.

Το χούι της Ντόρας  

Αφού φτάσαμε μέχρι την Κρήτη να σας πω και ένα περιστατικό, που αποδεικνύει ότι το… χούι δεν φεύγει – κάτι ήξεραν οι παλιοί που το έβαζαν και στις παροιμίες.

Έμαθα λοιπόν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, το… έκανε ξανά! Ποιο; Αυτό που είχε κάνει με τους μουσουλμάνους της Ροδόπης, που πήγε και τους μάλωσε επειδή ψήφισαν οι άνθρωποι ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές τον Μάιο.

Τι έκανε τώρα; Κατέβηκε στο Ηράκλειο και μάλωσε τους περιφερειακούς συμβούλους της ΝΔ, που έχουν εκλεγεί με τον Αρναουτάκη επειδή υπερψήφισαν ένα ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ! Η οργή σιγόβραζε από την πατερναλιστική συμπεριφορά, αλλά δεν εκδηλώθηκε ανοιχτά.

Αλλά, κάπου αρχίζει να γίνεται και γελοίο όλο αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τα μαλλιά κουβάρια… στο τρίγωνο ΕΡΤ- Κασσελάκης – Μαξίμου και το κουίζ για τον νέο Επίτροπο

Το αμάρτημα της αλαζονείας, οι επαφές του Δένδια, οι ανεπιθύμητοι του Κασσελάκη, η δοκιμασία του ΠΑΣΟΚ και η αναρμόδια Ζέττα

Η αγωνία της Κεραμέως για το θέμα Ασημακοπούλου, η κίνηση Κεφαλογιάννη, η αμετροεπής φιλοδοξία του Σχοινά και οι επιδιώξεις Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:34