search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:10
MENU CLOSE

Η αγωνία της Κεραμέως για το θέμα Ασημακοπούλου, η κίνηση Κεφαλογιάννη, η αμετροεπής φιλοδοξία του Σχοινά και οι επιδιώξεις Ανδρουλάκη

07.03.2024 06:20
kalxas-new2

Καλημέρα σας

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ειλικρινή κατανόηση παρακολουθώ την αγωνιώδη προσπάθεια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου να χειριστεί την υπόθεση με τα emails. Μία υπόθεση που έβαλε στο τραπέζι του Μαξίμου την έξοδό της από την ευρωλίστα της ΝΔ, που σας λέγαμε και χθες.

Βλέπω ότι έχει μαζευτεί λίγο τις τελευταίες ημέρες.

Αποφεύγει να κάνει πολλές δηλώσεις – ό,τι πει μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της άλλωστε.

Βέβαια δεν έχει μόνο η βιαστική και απρόσεκτη κυρία Ασημακοπούλου πρόβλημα.

Άλλου είδους μεν, αλλά πάντως πρόβλημα και σίγουρα σοβαρό, μπορεί να προκύψει για την Νίκη Κεραμέως.

Ή, για να το θέσω με μεγαλύτερη ακρίβεια, το υπουργείο Εσωτερικών.

Υπό την έννοια ότι δεν είναι μόνο η Νίκη και ο διευθυντής της στο υπουργείο το συγκεκριμένο.

Μπορεί να έχουν πρόσβαση κι άλλοι στα στοιχεία με τους απόδημους εκλογείς, μου λένε.

Σημειώνω πάντως ότι η Κεραμέως έκανε τέσσερις μέρες να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Η κίνηση του Κεφαλογιάννη

Οφείλω να σας πω πάντως ότι ανεξάρτητα, όπως μου είπαν, από την έκβαση της υπόθεσης με την Άννα Μισέλ, είναι σε καλό δρόμο και φαίνεται να κλείνει θετικά για τον Μανώλη Κεφαλογιάννη η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο.

Παλιά καραβάνα στην πολιτική ο Κρητικός πολιτικός κινείται προσεκτικά όλο αυτό το διάστημα.

Συναντήθηκε δε προ ημερών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που έχει τη σημασία του προφανώς.  

Αμετροέπεια

Όταν από υπάλληλος της Κομισιόν, μέλος δηλαδή μίας γραφειοκρατίας μακριά από την ευρωπαϊκή κοινωνία και την πραγματική πολιτική, φτάνεις να καταλαμβάνεις το πόστο του Επιτρόπου, γιατί να βάζεις όρια και να έχεις μέτρο στις φιλοδοξίες σου;

Κάπως έτσι σκέφτεται μαθαίνω ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος, κρατηθείτε, έχει βάλει στόχο, λένε πηγές από τις Βρυξέλλες, ακόμα και την προεδρία της Δημοκρατίας!

Ακούγεται παράταιρο, ακόμα και σαν ύβρις. Αλλά η φήμη κυκλοφορεί. Καθότι αυτή είναι η φύση της αμετροέπειας.

Για κάποιο λόγο έχει ανοίξει η όρεξη του Σχοινά. Και επειδή δεν είναι καθόλου βέβαιη (και μάλλον λογική είναι αυτή η αβεβαιότητα) η ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αρχίζουν να κινούνται κάποιοι ενδιαφερόμενοι για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Φιλίες και συμμαχίες

Πολλά συμβαίνουν στη Βουλή με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, που θεσμοθετεί η κυβέρνηση. Και πολλά μου έκαναν εντύπωση, όπως και σε όλους.

Επισημαίνω το εξής, ανάμεσα στα άλλα: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει κρίσιμο αγώνα να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο κατά της κυβερνητικής ρύθμισης. Εναντίον των μη κρατικών ΑΕΙ.

Για τα οποία υπάρχουν επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται, αλλά και επιχειρηματικά κέντρα που δεν ενδιαφέρονται.

Όπως οι πρώτοι παρακολουθούν με αγωνία την έκβαση της νομοθετικής διαδικασίας, «αποθεώνοντας» την κυβέρνηση, έτσι και τα άλλα κέντρα ενδιαφέρονται να καταγραφούν οι αντιδράσεις.

Έτσι είναι η ζωή. Δεν μπορείς να τους έχεις όλους ικανοποιημένους. Και εξ αντικειμένου, χωρίς κατ’ ανάγκην άλλες σκοπιμότητες, φτιάχνονται και φιλίες και συμμαχίες…

Μάχη και στο ΣτΕ

Παρεμπιπτόντως το θέμα με τα μη κρατικά πανεπιστήμια δεν θα κριθεί τελεσίδικα στη Βουλή. Παρότι η ρύθμιση θα περάσει φυσικά, έστω και με τους βουλευτές της ΝΔ μόνο.

Αλλά τον τελικό λόγο ουσιαστικά θα τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα προσφύγουν οι διαφωνούντες. Και κει τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Έχει δρόμο ακόμα η ιστορία.

Στελέχωση Ελευθεροτυπίας

Όσοι αιφνιδιάστηκαν με τη θεαματική αγορά του σήματος της Ελευθεροτυπίας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη περιμένουν τώρα την επόμενη κίνησή του για το ιστορικό brand. Δηλαδή πότε, πώς και κυρίως με ποιους θα επαναφέρει το μέσο ενημέρωσης στη ζωή. Βέβαια και οι άλλοι, αυτοί που δεν αιφνιδιάστηκαν, το ίδιο περιμένουν.

Για να βγάλουν όλοι μαζί συμπέρασμα για το πού το πάει ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας και εκ των κορυφαίων παικτών στον τύπο.

Διαβάστε επίσης:

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τα μαλλιά κουβάρια… στο τρίγωνο ΕΡΤ- Κασσελάκης – Μαξίμου και το κουίζ για τον νέο Επίτροπο

Το αμάρτημα της αλαζονείας, οι επαφές του Δένδια, οι ανεπιθύμητοι του Κασσελάκη, η δοκιμασία του ΠΑΣΟΚ και η αναρμόδια Ζέττα

Προς την έξοδο από την ευρωλίστα της ΝΔ η Ασημακοπούλου, η Συρεγγέλα απέτυχε, στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν… μπροστά και η Αυγέρη «δικτυώνεται»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:04