search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:42
MENU CLOSE

Προς την έξοδο από την ευρωλίστα της ΝΔ η Ασημακοπούλου, η Συρεγγέλα απέτυχε, στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν… μπροστά και η Αυγέρη «δικτυώνεται»

06.03.2024 06:17
kalxas-new

Καλημέρα σας

Ολέθριο για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αποδεικνύεται, μαθαίνω εγκαίρως από έγκυρες κυβερνητικές πηγές, το σφάλμα που έκανε με την αποστολή μηνυμάτων σε απόδημους ψηφοφόρους, χωρίς να της έχουν παραχωρήσει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους.

Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή, έχει παρέμβει η δικαιοσύνη, σε λίγο και το ίδιο το ευρωκοινοβούλιο, συν κάτι δικαστήρια σε διάφορες χώρες.

Γι’ αυτό και πρέπει να θεωρείται οριστική η απόφαση του Μαξίμου – μόνο με θαύμα μπορεί να ανατραπεί αυτή η εξέλιξη – να την θέσει εκτός ευρωψηφοδελτίου.

Αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος εάν σκεφτεί κανείς ότι η Ασημακοπούλου δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις σε οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση έχει κάνει πέντε μέρες τώρα.

Ακόμα και η Κεραμέως χρειάστηκε 4 ολόκληρες ημέρες να κάνει κάποια δήλωση. Και τι είπε; Ότι θα γίνει εσωτερική έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών για να διαπιστωθεί αν συνέβη διαρροή προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων. Πράγμα που σημαίνει ότι και η Κεραμέως δεν βάζει το χέρι της στη φωτιά για την Άννα Μισέλ.

Ο Μητσοτάκης της είχε τα τελευταία χρόνια συμπάθεια, καθότι ήταν πρόσφορη για οποιαδήποτε «δύσκολη αποστολή» – πολύ political correct εκφράσεις χρησιμοποιώ σήμερα όπως βλέπετε – στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά όλα έχουν ένα όριο.

Και να σημειώσουμε ότι η Μαρία Σπυράκη κόπηκε από το ευρωψηφοδέλτιο, παρότι τελικά απαλλάχθηκε απ’ όσα τη βάρυναν (και ελέγχθηκε γι’ αυτά) τόσο καιρό.

Η Ελίζα στη μάχη 

Και μιας και ο λόγος για την ευρωλίστα της ΝΔ να σας μεταφέρω την οριστική – τελική που λένε- απόφαση για την συμμετοχή της Ελίζας Βόζεμπεργκ σε αυτή.

Το διευκρινίζω για τυχόν επιφυλακτικούς, που είχαν μείνει σε προηγούμενες συζητήσεις και ρεπορτάζ περί κάποιων αμφιβολιών για το εάν πρέπει να είναι υποψήφια.

Το λοιπόν, θα είναι παρούσα στη μάχη της 9ης Ιουνίου.

Μούσκεμα τα έχει κάνει η γραμματέας  

Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε η Μαρία Συρεγγέλα, αλλά μέσα σε τρεις μήνες από την ώρα που ανέλαβε γραμματέας της ΝΔ, έχει προκαλέσει γκρίνιες.

Μαθαίνω ότι της καταλογίζουν ιταμές συμπεριφορές προς κομματικά στελέχη και τρόπους, που δεν συνάδουν με το αξίωμα. Το ότι δεν έχει οραματική και στρατηγική προσέγγιση και πως ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τα «μικρά», είναι ένα θέμα που επίσης έχει κάνει αρνητική εντύπωση.

Βέβαια, τώρα μπλέξανε οι άνθρωποι εκεί στην Πειραιώς και «αλλαγές» δεν επιτρέπονται αυτή την περίοδο.

Αλλά με την πρώτη ευκαιρία, λίγο αργότερα, τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν…

Σκηνές από το (κοντινό και μετεκλογικό) μέλλον  

Ρώτησα για το χαμό στο ΠΑΣΟΚ.

Θέλησα να μάθω τι έγινε στην κοινοβουλευτική ομάδα, μόλις είδα τα ρεπορτάζ για αψιμαχία Ανδρουλάκη με Κωνσταντινόπουλο.

Και μου είπαν ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι ακριβώς. Αυτά που έγιναν ήταν χειρότερα μου είπαν.

Διότι δεν ήταν το κύριο ο τσακωμός για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ένα θέμα στο οποίο είναι και πιο μπλεγμένοι κι από σενάριο παλιάς ελληνικής κωμωδίας. Όπου κανένας δεν καταλαβαίνει τι εννοεί ο άλλος, μέχρι να γίνει το απόλυτο αλαλούμ.

Το κύριο ήταν ότι τέθηκαν γενικότερα θέματα για τη στρατηγική και τους χειρισμούς του ΠΑΣΟΚ σε διάφορα μέτωπα. Από την επιστολική ψήφο ως και την υπόθεση με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Έτσι όπως που μετέφεραν τα σκηνικά, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ζούμε σκηνές από τα… προσεχώς στο ΠΑΣΟΚ. Ειδικά εάν οι δημοσκοπήσεις επαναφέρουν το ΣΥΡΙΖΑ ως διεκδικητή της β’ θέσης στις ευρωεκλογές. Και κυρίως εάν οι ίδιες οι ευρωεκλογές δεν δικαιώσουν τις μεγάλες προσδοκίες που έχει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας τα προβλήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

-Την πιο ωραία δουλειά πάντως, μέσα σε όλο αυτό το χαμό, την έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τι έκανε ή μάλλον τι δεν έκανε ο πρώην πρωθυπουργός; Πολύ απλά δεν πήγε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας! Και μάλιστα απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση του τύπου «μη συνεδριάζετε, πάτε στο λαό» και τέτοια – αν με ενοείτε…

Μαθαίνει μπαλίτσα ο Γιώργος…

Παρούσα και η Δώρα

Σύμβουλος Κοινωνικής Διασύνδεσης αναλαμβάνει η Δώρα Αυγέρη, μετά την αποχώρησή της από τη θέση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αυγέρη μπήκε στην εσωκομματική διαδικασία για να πάρει το χρίσμα της υποψήφιας ευρωβουλευτή, αλλά ταυτόχρονα θα έχει και θεσμικό ρόλο στο κόμμα. Ο Κασσελάκης την εμπιστεύεται μετά το δύσκολο για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο εξάμηνο στην ηγεσία του κόμματος.

Άλλωστε ο πρόεδρος είχε εκφράσει και τη σκέψη να μείνει η Δώρα στη θέση της εκπροσώπου μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου, αλλά η ίδια το αρνήθηκε για λόγους δεοντολογίας.

Διαβάστε επίσης:

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τα μαλλιά κουβάρια… στο τρίγωνο ΕΡΤ- Κασσελάκης – Μαξίμου και το κουίζ για τον νέο Επίτροπο

Το αμάρτημα της αλαζονείας, οι επαφές του Δένδια, οι ανεπιθύμητοι του Κασσελάκη, η δοκιμασία του ΠΑΣΟΚ και η αναρμόδια Ζέττα

Το φάουλ της Ασημακοπούλου, η προανακριτική για Τέμπη και η ευθύνη Μυλωνάκη, ο «γενναίος» Δούκας και η επιστροφή της Ελευθεροτυπίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:36