search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:38
MENU CLOSE

Το φάουλ της Ασημακοπούλου, η προανακριτική για Τέμπη και η ευθύνη Μυλωνάκη, ο «γενναίος» Δούκας και η επιστροφή της Ελευθεροτυπίας

05.03.2024 06:06
asimakopoulou- milonakis – doukas 76- new

Καλημέρα σας

Στο Μαξίμου χθες είχαν μια μικρή γιορτή προς τιμήν του Μητσοτάκη που είχε τα γενέθλιά του. Χρόνια πολλά και από την στήλη.

Είχαν όμως και τις σκοτούρες τους από το θέμα που προέκυψε με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία χρησιμοποίησε, όπως την κατηγορούν, emails αποδήμων προερχόμενα από την πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών. Η υπόθεση αυτή θα έχει και δικαστική συνέχεια, αφού η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με πρόεδρο τον κύριο Μενουδάκο θα κάνει έρευνα για να διαπιστώσει αν υπήρξε παράβαση.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όχι μόνο θα υπάρξει πρόστιμο και για την ίδια και για το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά είναι και παράπτωμα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αν συμβούν αυτά, η θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Ερωτήματα

⁃ Πιο βαριά σκοτούρα για την κυβέρνηση είναι υπόθεση των Τεμπών. Εδώ έχουμε τα ανεξήγητα για το μπάζωμα του χώρου και ποιος έδωσε την εντολή, μέχρι την αγωνία για το τι θα γίνει με τον τότε αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ως μάντης κακών, προβλέπω άρση ασυλίας, μέχρι και προανακριτική, ενώ για την δικαστική διερεύνηση όλα λέγονται και όλα παίζονται.

Όσο περνά ο καιρός, βλέπετε, όλο και περισσότερα ερωτήματα προκύπτουν και μένουν αναπάντητα.

Οι ευθύνες του Μυλωνάκη  

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι μόνο ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στον οποίο «χρεώνουν» από το Μαξίμου τις κακές εντυπώσεις που άφησε η κυβερνητική πλειοψηφία στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Κάποιοι αναφέρουν ότι η ΝΔ έδειξε να «χάνει το παιχνίδι» και να μένει εκτεθειμένη από τα όσα έγιναν (ή δεν έγιναν) σε αυτή την τόσο σοβαρή επιτροπή και εξαιτίας του ότι ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης δεν έδειξε τη δέουσα προσοχή.

Ο Μυλωνάκης δεν έχει κάποια θεσμική ιδιότητα, που να σχετίζεται με το πώς εμφανίστηκε η ΝΔ στην εξεταστική – για να είμαστε ακριβείς.

Αλλά θεωρείται ότι είναι τα μάτια και τα αυτιά του Μαξίμου στη Βουλή και θα έπρεπε να χτυπήσει τα καμπανάκια εγκαίρως, ώστε να διορθωθούν καταστάσεις.

Ειδικά όταν φάνηκε ότι ο Μαρκόπουλος τα έκανε χάλια.

Εξ ου και τα παράπονα ή οι κριτικές προς το πρόσωπό του…

Φροντιστήριο

⁃ Ο μυστικός δείπνος του Κασσελάκη με δημοσιογράφους σε σπίτι επιχειρηματία στην Φιλοθέη, δεν οργανώθηκε από τον παρουσιαστή της ΕΡΤ, ο οποίος, απλώς ήταν καλεσμένος, όπως μας ενημέρωσαν.

Και εδώ που τα λέμε, σιγά το αμάρτημα να υπάρχει και μια ομάδα που θα κάνει «φροντιστήριο» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πώς θα γίνει πρωθυπουργός. Γιατί κακό είναι;

Αναδίπλωση

⁃ Α όλα κι όλα έδειξε… ηγετική ικανότητα ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας!

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στον οργανισμό του Εθνικού Κήπου, έντρομος έσπευσε να πει ότι δεν το έκανε ο ίδιος, αλλά όλο το δημοτικό συμβούλιο!

Μιλάμε για απαράμιλλο πολιτικό θάρρος.

Και για την ιστορία, ας ξεκαθαρίσουμε τούτο: Ο Παπανδρέου Τζούνιορ ήταν να πάει διευθύνων σύμβουλος. Αυτό ήταν το σχέδιο, αυτή ήταν η συζήτηση, αυτή και η αρχική πρόθεση του Δούκα. Αλλά ο φόβος των αντιδράσεων, τον έκανε να αρχίσει τα πέρα δώθε και τα «δεν το εννοούσα ακριβώς έτσι» κι άλλα παρόμοια… γενναία!

Επιστροφή Ελευθεροτυπίας

⁃ Έ, να πούμε και μια κουβέντα για τα… γένια μας!

Πρώτη η στήλη σας είχε ενημερώσει ότι θα κονταροχτυπηθούν Μελισσανίδης και Μαρινάκης για τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας.

Τελικά ο πλειστηριασμός κατέληξε με 8,1 εκατομμύρια στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι πληροφορίες λένε, ότι ο ισχυρός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της alter ego, (Βήμα, Νεα, mega κλπ) και πρόεδρος του Ολυμπιακού, θα εκδώσει πολύ σύντομα την ιστορική εφημερίδα και site.

Ανατροπές

⁃ Οι κεραίες μου στο χρηματιστήριο έπιασαν αγορές μετοχών που μπορεί να φέρουν σημαντικές ανατροπές σε μεγάλα «μαγαζιά».

Μεγάλος ενεργειακός όμιλος φαίνεται να έχει αποκτήσει το 1% άλλου εγχώριου ομίλου.

Θα μου πείτε, το 1% είναι λίγο, ε ναι γι’ αυτό αγοράζει και μετοχές από την διασπορά.

Οπότε, να αναμένουμε εκπλήξεις.

⁃ Επίσης την περασμένη Παρασκευή, αποκτήθηκε ένα πακέτο 5,1% των μετοχών μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου.

Διαβάστε επίσης:

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τα μαλλιά κουβάρια… στο τρίγωνο ΕΡΤ- Κασσελάκης – Μαξίμου και το κουίζ για τον νέο Επίτροπο

Το αμάρτημα της αλαζονείας, οι επαφές του Δένδια, οι ανεπιθύμητοι του Κασσελάκη, η δοκιμασία του ΠΑΣΟΚ και η αναρμόδια Ζέττα

Φρένο στον Κασσελάκη από τους ισορροπιστές, γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για τις (μη) συνεδριάσεις και επανεξέταση των Τεμπών στην κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:31