search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:20
MENU CLOSE

Φρένο στον Κασσελάκη από τους ισορροπιστές, γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για τις (μη) συνεδριάσεις και επανεξέταση των Τεμπών στην κυβέρνηση

29.02.2024 06:05
kasselakis- androulakis – karystianou- new

Καλημέρα σας

Μετά την πρώτη ορμή του συνεδρίου, μαθαίνω ότι ο Κασσελάκης αρχίζει να σκέφτεται ξανά το εύρος των αλλαγών που θέλει να κάνει στο κόμμα.

Έχουν πέσει πάνω του οι ισορροπιστές και κυανόκρανοι της Κουμουνδούρου, που του λένε ότι δεν χρειάζεται να κάνει καν κεντρική επιτροπή. Να κρατήσει τη Ράνια Σβίγκου γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ίδια Πολιτική Γραμματεία και να προχωρήσει.

Αυτά μέχρι χθες το βράδυ. Σήμερα θα φανεί τις προθέσεις πραγματικά έχει.

Από κει που ήταν αποφασισμένος να τα σαρώσει όλα, ακόμα και να πάει σε εσωκομματικές εκλογές, τώρα εμφανίζεται να συμβιβάζεται με όλα.

Η εντολή του συνεδρίου όμως δεν ήταν να προχωρήσει με τους ίδιους και τα ίδια.

Άλλο να συνθέσει, άλλο να λειτουργήσει συλλογικά και διαφορετικό να χαθεί σε ισορροπίες, συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

Καλό είναι που αποκαθιστά τις σχέσεις με την Όλγα Γεροβασίλη, όπως φάνηκε χθες – και αγκαλιές και φιλιά κι ένα δείπνο είχε η μέρα.

Δεν έχει την πολυτέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπέμπει μηνύματα διχασμού, συνεχών διαφωνιών και ψυχικού χάσματος ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη του.

Αλλά, μετά τα όσα έχουν συμβεί και με δεδομένο ότι κάποια στελέχη έχουν κλείσει τον κύκλο τους σε θέσεις που βρίσκονται εδώ και καιρό, οι αλλαγές είναι και επιβεβλημένες και αναζωογονητικές.

Αλλιώς θα εμπλακεί (ή θα τον εμπλέξουν) ξανά σε παραλυτικές ισορροπίες και σε αμφισβητήσεις…

Από μακριά κι αγαπημένοι

Δεν είναι μόνο ο Κασσελάκης που έχει τα διάφορα.

Διότι, μιλάμε για έλλειψη συλλογικότητας στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, υπάρχουν γκρίνιες ότι τα όργανα συνεδριάζουν αραιά και που!

Για παράδειγμα η κοινοβουλευτική ομάδα ήταν να συνεδριάσει την περασμένη Δευτέρα για να συζητήσει το θέμα με τη ρύθμιση Πιερρακάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Η συνεδρίαση μετατέθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, ακριβώς πριν μπει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής και ενώ η συζήτησή του ξεκίνησε από προχθές!

Το τι κλίμα επικρατεί μεταξύ των βουλευτών δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Πανηγυρικό πάντως δεν είναι. Ίσως για τα πανηγύρια, αλλά αυτό είναι άλλο!

Κάποιοι βουλευτές θυμήθηκαν ότι το πολιτικό συμβούλιο έχει συνεδριάσει μετά τις εκλογές – κρατηθείτε – μόνο μία φορά!

Δεν το λες και συλλογικότητα…

Η κυβέρνηση μπροστά στην κοινωνική δυσφορία

Στην κυβέρνηση τώρα, είναι διάχυτη η ανησυχία και ο προβληματισμός για το πώς εξελίσσεται η υπόθεση με την τραγωδία των Τεμπών.

Δεν είναι μόνο οι μεγάλες, χθεσινές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις. Ούτε και το γεγονός ότι οι υπογραφές που συγκεντρώσει η Μαρία Καρυστιανού για την απόδοση δικαιοσύνης ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Είναι ότι προστίθενται πολλά και διάφορα νέα στοιχεία στη διερεύνηση της υπόθεσης, που ενδεχομένως κριθεί από την ίδια την κυβέρνηση παρακαλώ, ότι η περίφημη εξεταστική επιτροπή, υπό τον Μαρκόπουλο, δεν ήταν αρκετή για να ρίξει φως.

Όπως δεν ήταν αρκετές και οι μέχρι τώρα δικαστικές κινήσεις, όπως έδειξε η νέα εισαγγελική εντολή που δόθηκε για μία επιπλέον πραγματογνωμοσύνη, που φέρει κι άλλα στοιχεία.

Η κοινωνία και με το δίκιο της έχει ευαισθησία και οργή, αναμένοντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, καθώς χάθηκαν 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι.

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση σε δίνη, ο πρωινός καφές στην Κουμουνδούρου και η Όλγα, ο Ιζνογκούντ Αυγενάκης και ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας

Ο Μητσοτάκης «ευχαριστεί» Ανδρουλάκη, ο Κασσελάκης στέλνει μήνυμα, ο Ραγκούσης στηρίζει Παππά και ο Χρηστίδης σχεδόν… αφορίζεται

Ο Κασσελάκης που συνεχίζει, η Όλγα που διαλέγει Κυριακές, το αναπάντητο τηλεφώνημα Στέφανου σε Αλέξη και το χάσμα Νίκου με Νάντια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07