search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:29
MENU CLOSE

Ο Κασσελάκης που συνεχίζει, η Όλγα που διαλέγει Κυριακές, το αναπάντητο τηλεφώνημα Στέφανου σε Αλέξη και το χάσμα Νίκου με Νάντια

26.02.2024 06:00
kalxas

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

«Survivor»  αποδείχθηκε ο Κασσελάκης και δεν τον είχα για τόσο σκληρό καρύδι.

Βλέπετε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά στο συνέδριο του κόμματος.

Από τη μία ήταν ένα ισχυρό κομμάτι κορυφαίων στελεχών, με επικεφαλής την Γεροβασίλη.

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με την παρέμβασή του θα μπορούσε να αλλάξει όλο το κλίμα του συνεδρίου – ακόμα και να ακυρώσει το όποιο νόημά του.

Δεν είναι εύκολο να έχεις τον ιστορικό ηγέτη της παράταξης απέναντί σου.

Και από άποψη ψυχολογικής κατάστασης να το δει κανείς, αντιλαμβάνεται ότι μία πίεση τη νιώθει ένας άνθρωπος που είναι νιόφερτος. Όταν μάλιστα τού έχουν καταλογίσει ότι ήταν φυτευτός από τον Τσίπρα!

Και κατάφερε, όχι απλά να επιβεβαιώσει την εντολή του Σεπτεμβρίου από τη λαϊκή βάση, αλλά να λάβει εξουσιοδότηση από το συνεδριακό σώμα για να προχωρήσει στις καταστατικές και άλλες αλλαγές που θεωρεί ότι χρειάζεται η παράταξη.

Μαζί και αυτές για τις οποίες καλούσε τα μέλη του κόμματος να πουν τη γνώμη τους στο περίφημο ερωτηματολόγιο, από το οποίο θυμίζω ξεκίνησε όλη αυτή η κρίση!

Την Κυριακή μπορείς;

Η Γεροβασίλη από την άλλη είχε μία περίεργη αντίληψη για το πώς διεκδικούν την ηγεσία ενός κόμματος.  

Πρώτη φορά βλέπω να λέει υποψήφια αρχηγός ότι τη μία Κυριακή μπορεί, την άλλη δεν μπορεί. Πήγαινε μόνος σου, εγώ δεν έρχομαι αν είναι για τις 10 του Μάρτη, είπε στον Κασσελάκη, όταν εκείνος της επισήμανε πως δεν μπορεί το κόμμα να σέρνεται εσαεί σε εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ υπάρχουν ευρωεκλογές μπροστά.

Το μόνο που δεν του είπαν του Κασσελάκη οι Σπίρτζηδες – διότι ο πρώην υπουργός ήταν εμπνευστής της «κασταστατολογίας» – να μην κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές διότι έχει κάτι εσωκομματικές εκλογές να κάνει!

Το καταστατικό βέβαια άλλα λέει.

Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα που είναι αδυσώπητο, που θα έλεγε κι ο Γιώργος Βουλτζάτης από το Κάτω Παρτάλι: Αν μπορούσε να νικήσει τον Κασσελάκη και να γλιτώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη διάλυση, που λέει ότι κινδυνεύει, θα διάλεγε τις… Κυριακές;

Ή τελικά το αρχικό σχέδιο ήταν σαν της Μελίνας; Ποτέ την Κυριακή!

Αναπάντητη κλήση 

Να σας πω και μία πληροφορία, που ίσως δείχνει το σημείο zero στις σχέσεις Κασσελάκη – Τσίπρα: Ο νυν πρόεδρος πήρε τηλέφωνο τον πρώην το μεσημέρι της Πέμπτης. Η κλήση έμεινε αναπάντητη, μου είπαν.

Προφανώς ο Κασσελάκης ήθελε να μάθε απευθείας – αδιαμεσολάβητα που λέει κι ο ίδιος – αν ο Αλέξης θα πήγαινε στο συνέδριο.

Λίγες ώρες μετά ο πρώην αρχηγός έκανε την ανάρτηση με την οποία έριξε τη «βόμβα» στο συνέδριο.

Άρα λογικό ήταν που δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Θα έγραφε το κείμενο για το post.

Προς ρήξη Νίκου με Νάντια

Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματά του, αλλά και το ΠΑΣΟΚ τα δικά του.

Μαθαίνω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης εξετάζει στα σοβαρά να βάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές για το θέμα των ιδιωτικών ΑΕΙ – το Κίνημα θα καταψηφίσει την κυβερνητική ρύθμιση.

Αλλά η Νάντια Γιαννακοπούλου τουλάχιστον, όχι μόνο είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και εμφανίζεται αποφασισμένη να υπερψηφίσει το σχέδιο Πιερρακάκη.

Έχει και επιχείρημα έναντι της κομματικής πειθαρχίας: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιήθηκαν στο θέμα με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν υπέστησαν κυρώσεις.

Όμως η Χαριλάου Τρικούπη φέρεται να έχει πιο αυστηρή στάση στο συγκεκριμένο θέμα. Και δεν αποκλείεται να επέλθει ρήξη ανάμεσα σε πρόεδρο Νίκο και Νάντια.

Κάτι τέτοια βλέπει ο Λοβέρδος και χαίρεται… Χαίρεται και περιμένει…

Διαβάστε επίσης:

Το φετίχ του ΣΥΡΙΖΑ με τις κάλπες, ο αιφνιδιασμός Τσίπρα, η απάντηση Κασσελάκη, οι διάδοχοι και ο ρόλος Καρτερού, Φλαμπουράρη

Νέα Αριστερά: Να κοιτάξει πρώτα τον καθρέφτη του ο Κασσελάκης

Συρεγγέλα στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μπορούμε να καταλήξουμε σε κοινά σημεία αναφοράς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:28