search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:45
MENU CLOSE

Το φετίχ του ΣΥΡΙΖΑ με τις κάλπες, ο αιφνιδιασμός Τσίπρα, η απάντηση Κασσελάκη, οι διάδοχοι και ο ρόλος Καρτερού, Φλαμπουράρη

23.02.2024 06:11
KALXAS_KOLLAZ_23_2

Καλημέρα σας… και καλό κουράγιο σε όλους!

Βλέπετε, η πολιτική ζωή της χώρας δεν θα γίνει ποτέ βαρετή.

Επιβεβαιώνοντας τη ρήση, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα γίνονται μέσα σε μία εβδομάδα περισσότερα πολιτικά γεγονότα απ’ όσα στην Ελβετία σε ένα χρόνο!

Για να ακριβολογούμε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που παράγει αυτά τα γεγονότα αυτό τον καιρό – περισσότερα κι απ’ όσα μπορεί να καταναλώσει φοβάμαι.

Κι ο Μητσοτάκης βέβαια κάνει φιλότιμες προσπάθειες, με τα απανωτά μέτωπα που ανοίγει θέλοντας (γάμος ομόφυλων ζευγαριών, φοιτητές) και μη (αγρότες, ευρωπαϊκά ψηφίσματα), αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον φτάνει.

Τέσσερις κάλπες σε μία μέρα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει… φετίχ με τις κάλπες. Δεν εξηγείται αλλιώς. Η μισή καρδιά τους στις εκλογές βρίσκεται, όπως φαίνεται.

Τέσσερις κάλπες ετοιμάζεται να στήσει η Κουμουνδούρου, όπως ανακοίνωσε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στους αμφισβητίες του – και στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Κάλπες για εκλογή προέδρου, κάλπες για εκλογή κεντρικής επιτροπής, κάλπες για τις νομαρχιακές, κάλπες για τα συντονιστικά των οργανώσεων – ούτε ο Σαράφης από τα Τρίκαλα να ήταν.

Ουσιαστικά τις δύο πρώτες κάλπες τις επέβαλε ο… Αλέξης Τσίπρας.

Ο οποίος με τη δήλωσή του, μία ώρα πριν ξεκινήσει το συνέδριο, διαμήνυσε ότι τα μέλη του κόμματος πρέπει να αποφανθούν και πάλι για την ηγεσία.

Τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του Κασσελάκη στην αρχηγία – προφανώς θεωρεί ότι εκείνη η εντολή έχει εξαντληθεί και δεν ισχύει.

Η παρέμβαση αυτή, μπορεί να προκάλεσε μεγάλη αναταραχή, αλλά έδωσε ένα νέο ενδιαφέρον στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί που έψαχναν… συνέδρους – δεν συμπληρώθηκε καν ο αριθμός που προβλεπόταν – λόγω απροθυμίας των μελών να συμμετέχουν στις διαδικασίες, το ενδιαφέρον φούντωσε. Πάντα τα… θεάματα τραβούσαν την προσοχή, αλλά το θέμα είναι και τι… ψωμί θα βγάλει αυτή η ιστορία.

Διότι, πέρα από τους εσωκομματικούς υπολογισμούς και τις προσωπικές φιλοδοξίες, υπάρχει και μία εκλογική αναμέτρηση μπροστά, αυτή για την ευρωβουλή!

Αντίπαλοι

Τώρα περιμένουμε πώς και πώς να δούμε τους… δελφίνους.

Γεροβασίλη είναι το πρώτο όνομα που ακούστηκε.

Τεμπονέρας δεν μπορεί να μην βάλει υποψηφιότητα, μετά από τόσες παρεμβάσεις που έχει κάνει – γκώσαμε στις εσπαντρίγιες, εεε συγνώμη, στις πλατφόρμες τις ιδεολογικές που κατέβαζε με κάθε ευκαιρία τους τελευταίους μήνες…

Για τον Φάμελλο άκουσα επίσης, αλλά δεν είμαι βέβαιος μέχρι να ακούσω ανακοινώσεις, υπεύθυνες και ξεκάθαρες.

Λογογράφος

Από τα στοιχεία της εμφάνισης Κασσελάκη χθες στο συνέδριο, μου έκανε εντύπωση ο καλά δομημένος, με πολλές κορυφώσεις και συναίσθημα, λόγος του. Και θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο λογογράφος.

Έχω κάτι σκέψεις, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, ούτε να παίξω τον παππά – εδώ παππάς, εκεί παππάς, που είναι ο παππάς που έλεγε και στη… «Χαρτοπαίχτρα» Ρένα Βλαχοπούλου ο Νίκος Φέρμας.

Πάντως κάποιος νιόφερτος συνεργάτης του Κασσελάκη δεν θα μπορούσε να γράψει τέτοια ομιλία. Η οποία πρόδιδε άνθρωπο που ξέρει καλά τον ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, του Συριζαίους. Το πιθανότερο είναι πάντως να πρόκειται για συλλογική δουλειά…

Οι αιτίες μίας παρέμβασης

Ο ΣΥΡΙΖΑ μονοπωλεί σήμερα τη στήλη, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω το εξής, που κυκλοφορεί. Ότι τον Τσίπρα έπεισαν δύο άνθρωποι, κυρίως, για να κάνει την παρέμβαση. Ο Καρτερός και ο Φλαμπουράρης.

Ο πρώτος γιατί δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο Κασσελάκης απομάκρυνε από το κομματικό ραδιόφωνο τη Λουπάκη και ο δεύτερος γιατί τον έπαυσε από… υπερσυντονιστή των τομεαρχών, πάνω στη φούρια και την όρεξη που είχε για δουλειά.

Αν υποψιαστώ ότι όλα αυτά γίνονται για χάρη της Ευγενίας και για να έχει ένα γραφείο ο μπαρμπαλέκος να πηγαινοέρχεται στη Βουλή, θα χάσω πάσα ιδέα…

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: Να κοιτάξει πρώτα τον καθρέφτη του ο Κασσελάκης

Συρεγγέλα στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μπορούμε να καταλήξουμε σε κοινά σημεία αναφοράς

Τσακαλώτος κατά Τσίπρα: «Όχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58