search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 14:17
MENU CLOSE

Συρεγγέλα στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μπορούμε να καταλήξουμε σε κοινά σημεία αναφοράς

22.02.2024 22:56
SUREGGELA
Eurokinissi

Ως «κίνηση πολιτικού πολιτισμού» χαρακτήρισε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Στέφανου Κασσελάκη να προσκαλέσει εκπροσώπους και από άλλα κόμματα χαιρετίζοντας εκ μέρους της κυβερνητικής παράταξης τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ξεκίνησε σήμερα στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwo Do.

«Παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, εκτιμώ πως μπορούμε με τις διακομματικές συζητήσεις να καταλήξουμε σε κοινά σημεία αναφοράς, μέσω των οποίων θα μειωθεί το αίσθημα κομματικής εχθρότητας και θα ενδυναμωθεί το δημοκρατικό πολίτευμα» τόνισε.

Η Μαρία Συρεγγέλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «με τον τρόπο αυτό περνάμε ένα όμορφο πολιτικό μήνυμα προς τους πολίτες που συνήθως μας βλέπουν να διαφωνούμε στη Βουλή ή και στα τηλεοπτικά πάνελ».

Η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επικαλούμενη την ιδρυτική διακήρυξη του της γαλάζιας παράταξης, σημείωσε πως «θεωρούμε πως για να λειτουργήσει ομαλά η δημοκρατία στην Ελλάδα χρειάζεται ήπιο πολιτικό κλίμα, ήμερα πολιτικά ήθη και θεσμούς που να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου μας».

Τέλος, η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές λέγοντας πως θεωρεί δεδομένο πως πρέπει όλοι να υπερασπιζόμαστε προς τα έξω την πατρίδα μας: «Αντιλαμβάνομαι πως απευθύνομαι σε ένα ακροατήριο το οποίο, μάλλον, δεν βλέπει τη κατάσταση όπως εγώ. Είναι αναμενόμενο, αλλά και πολιτικό υγιές να έχουμε διαφορετικές θέσεις σε ορισμένα θέματα. Πρέπει, ωστόσο, σε κάποια θέματα να έχουμε ένα σημείο επαφής -βάζοντας στην άκρη τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές» σημείωσε χαρακτηριστικά τόνισε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Θολή η εικόνα με τη διαδικασία για τις νέες κάλπες ανάδειξης προέδρου

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Όλα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του 4ο Συνέδριου

Τσακαλώτος κατά Τσίπρα: «Όχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 14:15