search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:21
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση σε δίνη, ο πρωινός καφές στην Κουμουνδούρου και η Όλγα, ο Ιζνογκούντ Αυγενάκης και ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας

28.02.2024 06:04
kasselakis gerovasili – avgenakis – new

Ίσως η κυβέρνηση δεν το έχει αντιληφθεί αυτό που συμβαίνει τελευταία στην ελληνική κοινωνία.

Θα μπορούσε να το καταλάβει όμως, κοιτώντας απλά το δελτίο καιρού σήμερα: Δεν βρέχει, καίτοι είναι Φεβρουάριος!

Άρα, κάτι άλλο (της) συμβαίνει και δεν είναι βροχή.

Οι σημερινές μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης για το έγκλημα των Τεμπών, φανερώνει ότι η κοινωνία είναι σε αναβρασμό. Εναντίον της. Όχι γενικά και αόριστα. Αλλά επειδή εκπέμπει μία αίσθηση ότι ενδεχομένως επιχειρείται συγκάλυψη.

Όμως δεν είναι μόνο τα Τέμπη.

Απροσδόκητες ήταν οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Τις δε αντιδράσεις για τα πανεπιστήμια δεν τις περίμεναν. Και τα ευτράπελα με το γάμο των ομόφυλων δεν τα είχαν υπολογίσει σωστά – αν και στο θέμα αυτό πολύ ορθά προωθήθηκε η νομοθετική ρύθμιση.

Σαν πολλά μαζεύονται πάντως και δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν συναίσθηση τι μπορεί (αρνητικό για την κυβέρνηση) να συμβαίνει στην κοινωνία.

Ο γρίφος της απόσυρσης Γεροβασίλη

Τρεις μέρες τώρα προσπαθώ να καταλάβω τι εννοεί η συμπαθέστατη Όλγα Γεροβασίλη με αυτό που λέει ότι «δεν απέσυρε την υποψηφιότητά της». Ενώ την απέσυρε ουσιαστικά.

Και δεν ξέρω αν καταλαβαίνει και η ίδια τι είναι χειρότερο για κείνη: Να την απέσυρε ή να μην την απέσυρε;

Διότι εάν δεν την απέσυρε, όπως ισχυρίζεται (αλήθεια το «αν θες στις 10 Μαρτίου, πήγαινε μόνος σου», τι είναι?), αυτό σημαίνει ότι το συνέδριο έκρινε την υποψηφιότητά της.

Και είπε συντριπτικά όχι σε αυτή την υποψηφιότητα. Συντριπτικά και χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Διότι απέρριψε την ιδέα μίας νέας εκλογικής αναμέτρησης, αναγνωρίζοντας ότι η εντολή της βάσης τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Κασσελάκη είναι ισχυρή και δεν πρέπει να αμφισβητείται.

Και επειδή λέγεται ότι και ο Κασσελάκης απέσυρε τη δική του πρόταση για εκλογές: Ο Κασσελάκης είναι πρόεδρος. Είπε για εκλογές, επειδή έθεσε το θέμα ο Τσίπρας. Και το συνέδριο τον στήριξε. Δεν είχε από μόνος του λόγο να κάνει εκλογές. Και αφού κανείς δεν έφτασε την αμφισβήτηση μέχρι τέλους, δεν είχε λόγο να κάνει μόνος του εκλογές. Το μέχρι τέλους μόνο με μία λέξη νοείται: «Παραιτήσου». Ουδείς την είπε.

Πρωινός καφές και πρόσκληση στην Όλγα

Παρεμπιπτόντως, καθότι μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ, να σας ενημερώσω για μία ενδιαφέρουσα πρόθεση που έχουν στην Κουμουνδούρου. Θα κάνουν, λέει, «πρωινό καφέ».

Διότι ο Κασσελάκης φαίνεται τώρα, μετά το συνέδριο πιο ήρεμος και με αυτοπεποίθηση έναντι των συλλογικών κομματικών διαδικασιών.

Σε τέτοιο σημείο, που δείχνει έτοιμος να προτείνει στην Όλγα Γεροβασίλη να συμμετέχει στο Εκτελεστικό Γραφείο, ένα όργανο που δεν λειτούργησε το προηγούμενο διάστημα, αλλά θα ενεργοποιηθεί από τούδε και στο εξής, μαθαίνω.

Το παιχνίδι Αυγενάκη στην Κρήτη και ο Αρναουτάκης

Ακόμα δεν το έχουν καθαρό οι πηγές μου τι ακριβώς συμβαίνει στην Κρήτη με τον Αυγενάκη.

Διότι κυκλοφορεί ευρέως η εκτίμηση ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (ούτε αγροτικής, ούτε ανάπτυξης, στην πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) προετοιμάζεται για… περιφερειάρχης Κρήτης. Δηλαδή να είναι υποψήφιος το 2027, επιδιώκοντας μία… βελούδινη διαδοχή του Σταύρου Αρναουτάκη. Και με τη σύμπραξη, λένε, του Αρναουτάκη.

Γι’ αυτό και ο Αυγενάκης έχει βάλει, λένε, όλο το υπουργείο να δουλεύει για την Κρήτη – μόνο για την Κρήτη, όπως φάνηκε από τις κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Δεν θέλω να πιστέψω πάντως ότι ο Αρναουτάκης, κανονικός πασόκος και στέλεχος του προοδευτικού χώρου, μπορεί να ενταχθεί σε έναν τέτοιο σχεδιασμό διευκόλυνσης της ΝΔ να κερδίσει την πιο πράσινη περιφέρεια ever. Μάλλον πρόκειται για προβοκάτσιες…

Ελευθεροτυπία

Μάχη μεγαλοβαρώνων του τύπου (και της μπάλας) και ισχυρών οικονομικών προβλέπω για τον τίτλο και το σήμα της Ελευθεροτυπίας, που βγαίνει σε πλειστηριασμό αρχές Μαρτίου.

Διαβλέπω ότι η σύγκρουση δεν θα είναι αμιγώς επιχειρηματική ή στρατηγικής τοποθέτησης, αλλά και γοήτρου.

Διότι, δύο πανίσχυροι παίκτες που θα διεκδικήσουν τον ιστορικό τίτλο, είχαν συγκρουστεί και για ένα άλλο brand προ καιρού. Επειδή ο τότε χαμένος έχει σημάνει αντεπίθεση (παντού, ακόμα και στη στρογγυλή θεά), ίσως αυτός ο πλειστηριασμός να προσφέρεται για… ρεβάνς.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης «ευχαριστεί» Ανδρουλάκη, ο Κασσελάκης στέλνει μήνυμα, ο Ραγκούσης στηρίζει Παππά και ο Χρηστίδης σχεδόν… αφορίζεται

Ο Κασσελάκης που συνεχίζει, η Όλγα που διαλέγει Κυριακές, το αναπάντητο τηλεφώνημα Στέφανου σε Αλέξη και το χάσμα Νίκου με Νάντια

Το φετίχ του ΣΥΡΙΖΑ με τις κάλπες, ο αιφνιδιασμός Τσίπρα, η απάντηση Κασσελάκη, οι διάδοχοι και ο ρόλος Καρτερού, Φλαμπουράρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:21