search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:30
MENU CLOSE

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τα μαλλιά κουβάρια… στο τρίγωνο ΕΡΤ- Κασσελάκης – Μαξίμου και το κουίζ για τον νέο Επίτροπο

04.03.2024 06:20
nd ert kasselakis

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Γεμάτη γεγονότα πολιτικά και οικονομικά η εβδομάδα που ξεκινάει, αλλά και διάφορα που γίνονται στα παρασκήνια του επιχειρείν.

Αρχίζω, το λοιπόν, με μία πολιτική-οικονομική (και επιχειρηματική) είδηση: Τελικά ο Μητσοτάκης έδωσε το OK για να αποεπενδύσει το ΤΧΣ από την Τράπεζα Πειραιώς και σήμερα ξεκινάει η διάθεση του 27% με μεγάλο ενδιαφέρον είναι αλήθεια από ξένα fund, αλλά και ντόπια μεγάλα «μαγαζιά».

Τι βρίσκουν τα γκάλοπ για την ευρωλίστα της ΝΔ

Στα πολιτικά, ο πρωθυπουργός έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στις δημοσκοπήσεις που γίνονται από το μέγαρο Μαξίμου- αλλά και από ΜΜΕ -λίγο πριν ξεκινήσει η κούρσα για τις ευρωεκλογές.

Μαθαίνω, ότι σε έρευνα που έχει γίνει σε ό,τι αφορά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Γιώργος Αυτιάς προηγείται με τουλάχιστον 10 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο, που φαίνεται να είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ακολουθούν, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπέργκ, Πύρρος Δήμας, Δημήτρης Τσιόδρας κ.α.

Στον αέρα του Μαξίμου είναι ακόμα αν θα συμπεριληφθεί στη λίστα ξανά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, οποίος φαίνεται να είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει και ένας πολύ γνωστός Παραολυμπιονίκης με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης μου είπαν, ότι ο Μίλτος Μητσιάς – γιος του Μανώλη Μητσιά – για λόγους οικογενειακούς απέσυρε την υποψηφιότητά του – τον είχαν προτείνει συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Άβολα πράγματα  

Μιας και είμαστε στα κυβερνητικά, να σας πω ότι ο Μητσοτάκης ευρισκόμενος στην εκδήλωση της Καθημερινής για τα «50 χρόνια μεταπολίτευση», ενώ είχε πάει με μεγάλη διάθεση και χαρά, του κόπηκε αυτή για λίγο, αφού άρχισε να απαντάει για την τραγωδία των Τεμπών.

Ήταν πάντως μια ακόμα επιβεβαίωση της καλής σχέσης και αμοιβαίας εκτίμησης Μητσοτάκη- Παπαχελά!

Μπλέξιμο και καλοκαιριάτικα ξεκαθαρίσματα  

Ένα, δημοσιογραφικό κάλεσμα αυτή τη φορά πιο πριβέ – το αποκάλυψε πρώτος ο Δήμος Βερύκιος – έγινε σε σπίτι επιχειρηματία στην Φιλοθέη, όπου εκ των βασικών παρουσιαστών της ΕΡΤ, διοργάνωσε δείπνο προς τιμήν του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, παρουσία και άλλων δημοσιογράφων με στόχο, λέει, τη βελτίωση του προφίλ του προέδρου του ΣυΡιζΑ, ώστε να στέκεται με αξιώσεις απέναντι στον Μητσοτάκη.

Θα ήθελα να ήξερα τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα από το Μαξίμου προς το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με αφορμή το δείπνο. Αλλά μάλλον, θα το μάθουμε μετά τον… Ιούνιο.

Το Survivor της Κουμουνδούρου και ο Λιάγκας

Μιας και ο λόγος για τον πρόεδρο Κασσελάκη, όλο το στήσιμο της ανακοίνωσης για την τοποθέτηση της νέας εκπροσώπου τύπου του κόμματος Βούλας Κεχαγιά με τη Φάρλι στον καναπέ και τον πρόεδρο να μιλάει με στόμφο φουσκώνοντας σαν φασιανός, παρέπεμπε σε promo του Survivor! Ίσως να υπάρχει κάποια σημειολογία σε όλο αυτό, καθώς η θέση της εκπροσώπου τύπου στον ΣΥΡΙΖΑ όντως παραπέμπει σε… Survivor!  

Τουλάχιστον η επίσκεψή του στην Αργολίδα στη γιορτή του μανταρινιού ήταν πιο αποδοτική πολιτικά και σφραγίστηκε και με τη βόλτα πάνω στο μουλάρι που του χάρισαν! Καλά πάει το πράγμα γενικώς.

Να το …τερματίσουμε επισημαίνοντας ότι ήταν εξαιρετική η συνέντευξη του προέδρου του ΣυΡιζΑ στο «πρωινό» και στο Γιώργο Λιάγκα. Δηλαδή οι ερωτήσεις του Λιάγκα – ο οποίος τη δουλειά του την ξέρει καλά – και όχι οι…απαντήσεις του Στέφανου.

Ούτε Σχοινάς, ούτε Γεραπετρίτης…

Σας το έχω ξαναγράψει, αλλά εσείς δεν ακούτε και διαβάζετε τα γύρω-γύρω. Ο νέος Έλληνας Επίτροπος δεν θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς και δεν θα είναι ούτε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Δυνατά ρε Νίκη, αλλά και εσύ πρόσεξε μη μείνεις στο τρέξιμο και σε προλάβει άλλος που δεν τον βάζει ο νους σου.

Χαμένο στοίχημα κάπου στον.. Περισσό

Παρακολούθησα για λίγο – δεν άντεξα και πολύ είναι αλήθεια – την συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς. Νόμιζα ότι βρισκόμουν στον… Περισσό και μπερδεύτηκα!

Είδα ένα Χαρίτση να μιλάει σαν νεολαίος σε συνεδρίαση του …πολίτμπιρο και κάπου εκεί την Έφη Αχτσιόγλου με την ίδια εικόνα, «κάνω ότι είμαι χαρούμενη και άνετη».

Είχα βάλει …στοίχημα ότι μπορεί να αλλάξει το στυλ της για να μην πάει χαμένο ένα συγκροτημένο πολιτικό στέλεχος, αλλά μάλλον το χάνω.

Διαβάστε επίσης:

Το αμάρτημα της αλαζονείας, οι επαφές του Δένδια, οι ανεπιθύμητοι του Κασσελάκη, η δοκιμασία του ΠΑΣΟΚ και η αναρμόδια Ζέττα

Φρένο στον Κασσελάκη από τους ισορροπιστές, γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για τις (μη) συνεδριάσεις και επανεξέταση των Τεμπών στην κυβέρνηση

Η κυβέρνηση σε δίνη, ο πρωινός καφές στην Κουμουνδούρου και η Όλγα, ο Ιζνογκούντ Αυγενάκης και ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:26