search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:14
MENU CLOSE

Το αμάρτημα της αλαζονείας, οι επαφές του Δένδια, οι ανεπιθύμητοι του Κασσελάκη, η δοκιμασία του ΠΑΣΟΚ και η αναρμόδια Ζέττα

01.03.2024 06:04
dendias – kasselakis- makri -new

Καλημέρα σας

Με τα πρώτα γκάλοπ μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν στον αέρα, το Μαξίμου επιμένει να προσδοκά σε αποτέλεσμα ευρωεκλογών, που θα έχει μπροστά το 3. Και μάλιστα άνετα.

Σας μεταφέρω την εκτίμηση ανώτατης πηγής για το ποσοστό, που θεωρεί ότι θα πάρει η ΝΔ: 33% τουλάχιστον.

Το βρίσκω υπεραισιόδοξο. Για να μην πω υπερφίαλο. Ή και αλαζονικό.

Η αλαζονεία είναι άλλωστε το μεγαλύτερο μειονέκτημα, που βρίσκουν οι αναλυτές της κυβερνητικής εικόνας.

Επαφές με νόημα

Όλο επαφές με βουλευτές (κυρίως) και στελέχη της ΝΔ κάνει τώρα τελευταία ο Νίκος Δένδιας, μου μεταφέρει αξιόπιστη πηγή.

Ο υπουργός Άμυνας επανεξετάζει βέβαια τα εξοπλιστικά, όπως δείχνουν οι συχνές δηλώσεις του επί του θέματος.

Και επιπλέον έχει και το νου του μην τρυπώσει στο μεταξύ κάνας Τούρκος, καθότι είναι γνωστό πως είναι της… επαγρυπνήσεως .

Αλλά πέρα από αυτά, επιδίδεται και στη συγκέντρωση… κομματικών στρατευμάτων για την ηγεσία, εάν και όποτε προκύψει θέμα.

Πιθανόν να βλέπει – εκ των συμφραζομένων εξάγω την εκτίμηση – ότι τα ευρωπαϊκά σενάρια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ζωντανά.

Και δεν θέλει να τον υπερφαλαγγίσει στα καλά καθούμενα, ο Κωστής ο Χατζηδάκης…

Ανεπιθύμητοι

Δεν είναι βέβαιο ότι θα εκλεγεί πολιτική γραμματεία στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι το σκέφτονται στην Κουμουνδούρου αν πρέπει να συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή, μήπως ανακυκλωθούν οι κόντρες.

Πάντως, στην περίπτωση που προκύψει νέα σύνθεση του οργάνου (ΠΓ), ο Κασσελάκης έχει διαμηνύσει σε συνομιλητές και συνεργάτες του ότι δεν θέλει σε αυτό πρόσωπα όπως ο Ραγκούσης, ο Θεοχαρόπουλος, ο Φλαμπουράρης (ναι, είναι στην πολιτική γραμματεία ο μπαρμπαλέκος), ο Ζαχαριάδης, η Μπελώνη.

Δοκιμασία για ΠΑΣΟΚ

Σκληρή δοκιμασία για το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται η ιστορία με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Μπορεί να μην υπάρχει φόβος για διαφοροποιήσεις στην ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή, αλλά η συζήτηση φαίνεται να φθείρει το χώρο.

Βλέπετε, το ΠΑΣΟΚ κινείται οριακά ανάμεσα σε δύο «πυρά»:

Από τη μια είναι υπέρ των μην κρατικών ΑΕΙ, αλλά με αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος.

Και από την άλλη, λέει όχι στην κυβερνητική ρύθμιση για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Έλα όμως που κορυφαίοι παράγοντες του χώρου, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Νίκος Αλιβιζάτος, αλλά και ο Γιώργος Καμίνης θεωρούν ότι η κυβερνητική ρύθμιση δεν παραβιάζει το άρθρο 16!

Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο πώς θα συμπεριφερθούν οι βουλευτές. Αλλά εάν το συγκεκριμένο ζήτημα θα προκαλέσει φθορά στο ΠΑΣΟΚ προς όφελος του Μητσοτάκη.

Παρούσα κι αναρμόδια με τον Πιερρακάκη αλλού

Και μιας και μιλάμε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, χθες ήταν η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκεί ο προεδρεύων Ευριπίδης Στυλιανίδης, είπε αναφερόμενος στη Ζέττα Μακρή, είπε «καλώ την αρμόδια Υπουργό να συνοψίσει». Με τη Βολιώτισσα πολιτικό να του απαντά «αρμόδια όχι, αλλά παρούσα», δίνοντας έτσι ένα τόνο αστεϊσμού στη βαριά διαδικασία.

Δεν το είπε όμως η Ζέττα έτσι στον αέρα.

Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί οι φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους. Και ο αρμόδιος υπουργός Πιερρακάκης προτίμησε να μην εμφανιστεί, στέλνοντας την Μακρή, οι αρμοδιότητες της οποίας αφορούν στην «επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και διά βίου μάθηση».

Διαβάστε επίσης:

Φρένο στον Κασσελάκη από τους ισορροπιστές, γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για τις (μη) συνεδριάσεις και επανεξέταση των Τεμπών στην κυβέρνηση

Η κυβέρνηση σε δίνη, ο πρωινός καφές στην Κουμουνδούρου και η Όλγα, ο Ιζνογκούντ Αυγενάκης και ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας

Ο Μητσοτάκης «ευχαριστεί» Ανδρουλάκη, ο Κασσελάκης στέλνει μήνυμα, ο Ραγκούσης στηρίζει Παππά και ο Χρηστίδης σχεδόν… αφορίζεται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:14