search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:39
MENU CLOSE

«Ρήγμα» στο ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: Διαφωνώ με Ανδρουλάκη – Δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσω, δηλώνει η Γιαννακοπούλου

24.02.2024 13:56
giannakopoulou_androulakis

Ότι θα υπερψηφίσει τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ξεκαθαρίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου με δήλωσή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», τονίζοντας πως διαφωνεί με την απόφαση του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στο Secret της εφημερίδας πως «Τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση εάν ζητήθηκε από την ίδια και συναδέλφους τους να υπάρξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είναι αντίθετοι με την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ανδρουλάκης: Τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε -Θέλουμε μια καθαρή λύση

Υπενθυμίζεται, πως την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στο «Mega» πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστημία.

«Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος και να έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο λεκανοπέδιο. Τον νόμο αυτόν που προτείνει ο κ. Πιερρακάκης τον ήξεραν εκ των προτέρων οι επιχειρηματίες και έχουν αγοράσει την Αθήνα. Γιατί; Να μην ρυθμίζει η αγορά το ακαδημαϊκό επίπεδο. Εμείς προτείνουμε ενιαία μορφή αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην 3οβάθμια εκπαίδευσή και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Αήθης επίθεση Ζαχαριάδη σε Κασσελάκη για την εταιρία: Επικαλέστηκε την παραίτηση Αντόνιο Κόστα και τον διόρθωσε ο… Πέτσας

Καταριανός πρέσβης στην Ελλάδα: Βούληση του Κατάρ για ενίσχυση και διεύρυνση των σχέσεων με την Ελλάδα

Βασιλειάδης: Θα πρέπει ο χώρος μας να μάθει να ζει χωρίς «πατερούλη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:37