search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:30
MENU CLOSE

Βασιλειάδης: Θα πρέπει ο χώρος μας να μάθει να ζει χωρίς «πατερούλη»

24.02.2024 10:49
giwrgos_vasileiadis

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρέμβαση Τσίπρα και την αντίδραση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Πρέπει «να μιλάμε καθαρά χωρίς υπεκφυγές που θα τις βρούμε στο μέλλον. Ο κ. Κασσελάκης έθεσε ορισμένα πράγματα σε συγκεκριμένο πλαίσιο, με χρονικό ορίζοντα το φθινόπωρο, να πάμε για τις ευρωεκλογές ενωμένα με σχέδιο για την επόμενη ημέρα ή γίνεται η συζήτηση εδώ και τώρα, γιατί αυτά τα μπρος πίσω δεν βοηθάνε το κόμμα αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο αναπληρωτής Γραμματέας K.E. ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1.

«Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος. Θα είναι παράδοξο να ζητά ο πρόεδρος να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, να υπάρχει αντίπαλος που να λέει πάμε σε εκλογές και το συνέδριο να αποφασίσει κάτι διαφορετικό, αλλά υπάρχει αυτή η δυνατότητα», εξήγησε, ενώ αναφορικά με ονόματα που ακούγονται ως πιθανοί αντίπαλοι του κ. Κασσελάκη, όπως της Όλγας Γεροβασίλη και του Γιώργου Καραμέρου, σημείωσε ότι «πρέπει να τεθούν επί τάπητος το πλαίσιο και οι διεκδικήσεις από κάθε έναν που θέλει να είναι υποψήφιος».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των διαρροών και τα δημοσιεύματα περί δυσαρέσκειας για το περιβόητο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη, ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε: «είναι δύσκολο και δεν μπορείς να δουλέψεις, με αυτό το πράγμα, με τις διαρροές. Δεν μπορεί να είναι μια κλειστή σύσκεψη και σε πέντε λεπτά να υπάρχουν διαρροές. Μέσα σε μια σύσκεψη του ανώτατου οργάνου θα πρέπει να μπορούν να ειπωθούν τα πάντα και να μείνουν μέσα στις κλειστές πόρτες. Αυτό το έθεσε και ο Στέφανος Κασσελάκης».

Σχετικά με τις πληροφορίες που τον ήθελαν ως ένα από τα στελέχη που συμμετείχαν σε σύσκεψη που «έδωσε το πράσινο φως» στην υποψηφιότητα Γεροβασίλη, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε πως «στη διάρκεια του συνεδρίου όλοι βρισκόμαστε και όλοι μιλάμε με πολλά στελέχη. Δεν έχει σημασία να επιβεβαιώσω ή να μην επιβεβαιώσω αν έγινε μια συζήτηση. Έχουμε δύο δεδομένα αυτή τη στιγμή: την παρέμβαση Τσίπρα και τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ξεκάθαρη, σαφής και απόλυτα ειλικρινής θα μου επιτρέψετε να πω».

«Ο κόσμος δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου»

«Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε μην κάνουμε παιχνίδια, όποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα», συνέχισε, ενώ επιτέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα πυρά που εκτόξευσε στον Αλέξη Τσίπρα.

»Ο κόσμος δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Οι διαφωνίες κατατίθενται στα συνέδρια. Μην συγχέουμε όσα συμβαίνουν τώρα, με άκυρες και άσκοπες αποφάσεις. Ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κόσμος περιμένει από εμάς. Περιμένει ξεκάθαρες λύσεις και απαντήσεις. Δεν πήγε κάπου αλλού στην κεντροαριστερά ο κόσμος, περιμένει και πρέπει να πούμε τι λέμε για την Παιδεία, την Υγεία, την Οικονομία. ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει την επόμενη ημέρα», πρόσθεσε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε κάποιες δύσκολες αποφάσεις το περασμένο καλοκαίρι. Θα πρέπει ο χώρος μας να μάθει ζει χωρίς “πατερούλη”. Να κάνουμε μια σοβαρή πολιτική συζήτηση», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές, ο αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μένει να φανεί αν θα γίνουν με ανοιχτό ή με κλειστό κατάλογο και ότι μπορεί τελικώς να επιλεγεί κάποιο υβριδικό μοντέλο, ενώ όσο για τον χρόνο διεξαγωγής τους ανέφερε πως «Η λογική θα έλεγε ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν σύντομα. Το fast track δεν βοήθησε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Θα ήταν πιο σώφρων να γίνουν θα ήταν στα τέλη του Μάρτη».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε LIVE την 3η ημέρα του συνεδρίου

Πιερρακάκης: «Τα κριτήρια για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη»

Απάντηση Πολάκη σε Τσακαλώτο: «Εσύ και οι πέριξ σου φταίτε -Η απάντηση θα είναι πιο σκληρή αν ξαναπροκαλέσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:19