search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:29
MENU CLOSE

Ερυθρά Θάλασσα: Αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν 28 drones των Χούθι

10.03.2024 00:34
houthi

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι αμερικανικές δυνάμεις και οι δυνάμεις του συνασπισμού κατέρριψαν τουλάχιστον 28 drones πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Κανένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ή του Συνασπισμού δεν υπέστη ζημιές στην επίθεση και επίσης δεν υπήρξαν αναφορές από εμπορικά πλοία για ζημιές», ανέφερε η CENTCOM.

Νωρίτερα το Σάββατο, η CENTCOM τόνισε ότι ο στρατός απαντούσε σε μια επίθεση μεγάλης κλίμακας σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν που σημειωνόταν μεταξύ 4 π.μ. και 6:30 π.μ. (τοπική ώρα).

Τα UAVs είχαν σκοπό να αποτελέσουν «μια άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και τα πλοία του συνασπισμού στην περιοχή», ανέφερε σε ανάρτηση X το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκραντ Σαπς γνωστοποίησε ότι ένα πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε δύο επιθετικά drones που εκτόξευσαν οι αντάρτες των Υεμένης Χούθι.

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους ζητώντας εκεχειρία στη Γάζα

Αυτοσαρκασμός Μπάιντεν για την ηλικία του: «Δεν είμαι νεαρός, αλλά αυτό δεν είναι μυστικό» (Video)

Ανοίγει ο θαλάσσιος ευρωπαϊκός διάδρομος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Αναχωρεί από την Κύπρο πλοίο με προμήθειες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50