search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:19
MENU CLOSE

«Κεραυνοί» Κεφαλογιάννη για την ποσόστωση σε ελληνικά τραγούδια

14.03.2024 16:31
KEFALOGIANNH_MENDWNH
Eurokinissi

Με άκρως… συγκρουσιακή διάθεση με το υπουργείο Πολιτισμού για τη ρύθμιση που θέτει ποσόστωση 40% ελληνικών τραγουδιών σε δημόσιους χώρους (π.χ. ξενοδοχεία) εμφανίστηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για «ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά».

Μιλώντας στο συνέδριο «Greece Talks Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη», η υπουργός Τουρισμού ήταν σαφέστατη: «Είμαστε υπέρ της στήριξης των καλλιτεχνών αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Κανείς στον χώρο του τουρισμού δεν λέει πως δεν πρέπει να αποδίδονται τα πνευματικά δικαιώματα. Έρχεται τώρα μία ρύθμιση που δυναμιτίζει όλη την προσπάθεια που γίνεται από τους χρήστες και τους δημιουργούς και θεωρούμε πως είναι μία ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά».

Τόνισε, μάλιστα, ότι «τέτοιου είδους ρυθμίσεις έχουν εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, δεν μπορώ να φανταστώ το κράτος να παρεμβαίνει στην αγορά», ενώ υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους νομοθετήματα πρέπει να είναι προϊόντα διαβούλευσης. Δεν ξέρουμε αν… ακούει το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά οι «κεραυνοί» Κεφαλογιάννη δεν περνούν απαρατήρητοι.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργία Μπίκα: Υποψήφια ευρωβουλευτής με το ακροδεξιό κόμμα του Εμφιετζόγλου

Στέφανος Κασσελάκης: «Πώς θα τα κόψεις; ΣΥΡΙΖΑ» – Βίντεο με το κούρεμα λίγο πριν πάει φαντάρος

Ένα βήμα πριν τον… στρατό: Με «φρέσκο» κούρεμα ο Κασσελάκης στο Mega (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09