search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:56
MENU CLOSE

Θύμα deepfake πορνό η Μελόνι: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και ζητά συμβολική αποζημίωση

20.03.2024 19:20
meloni 876- new

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ (85.374 £) μετά την ανάρτηση πορνό βίντεo στο οποίο χρησιμοποιήθηκε η εικόνα της. Το βίντεο έχει αναρτηθεί σε πορνογραφικό ιστότοπο και έχει προβληθεί πάρα πολλές φορές…

Αποζημίωση 100.000 ευρώ (85.374 £) ζητά η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι μετά την ανάρτηση πορνό βίντεo στο οποίο χρησιμοποιήθηκε η… εικόνα της. Πρόκειται για ψεύτικο βίντεο (*deep fake) το οποίο επεξεργάστηκε κάποιος με στόχο να φαίνονται τα χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με το BBC, η πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόκειται να καταθέσει ενώπιον δικαστηρίου στην πόλη Sassari της Σαρδηνίας στις 2 Ιουλίου.

Ένας 40χρονος άνδρας, ο οποίος πιστεύεται ότι δημιούργησε το βίντεο, και ο 73χρονος πατέρας του βρίσκονται υπό έρευνα.

Η αστυνομία είπε ότι μπόρεσε να τους βρει ανιχνεύοντας την κινητή συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για τη δημοσίευση των βίντεο.

Και οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, ορισμένες υποθέσεις δυσφήμισης μπορεί να είναι ποινικές και να επισύρουν ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα βίντεο δημοσιεύτηκαν σε πορνογραφικό ιστότοπο των ΗΠΑ, όπου προβλήθηκαν «εκατομμύρια φορές» κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών.

Η νομική ομάδα της Μελόνι είπε ότι, εάν το αίτημά της για αποζημίωση είναι επιτυχές, θα δωρίσει τα 100.000 ευρώ σε ένα ταμείο για τη στήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα έμφυλης βίας.

Η Maria Giulia Marongiu, δικηγόρος της Μελόνι, είπε ότι το ποσό ήταν «συμβολικό» και η απαίτηση για αποζημίωση είχε σκοπό να «στείλει ένα μήνυμα στις γυναίκες που είναι θύματα αυτού του είδους κατάχρησης εξουσίας να μην φοβούνται να ασκήσουν κατηγορίες».

Τα deepfake βίντεο της κυρίας Μελόνι χρονολογούνται πριν διοριστεί πρωθυπουργός το 2022.

Τα τελευταία χρόνια, το deepfake πορνό έχει γίνει συνηθισμένο στο διαδίκτυο.

*Deepfake εικόνα είναι αυτή όπου το πρόσωπο ενός ατόμου προστίθεται ψηφιακά στο σώμα ενός άλλου.

Διαβάστε επίσης:

Στο Ισραήλ την Παρασκευή ο Μπλίνκεν ενόψει της επίθεσης στη Ράφα – «Όχι» Νετανιάχου στην πρόταση της Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα

Σολτς: Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση με τη Ρωσία

Έντι Ράμα: Αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για το επεισόδιο με δημοσιογράφο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:46