search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:59
MENU CLOSE

Έντι Ράμα: Αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για το επεισόδιο με δημοσιογράφο

20.03.2024 17:28
rama-xastoukli-12

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αρνήθηκε να απολογηθεί μετά τον σάλο που ξέσπασε καθώς έσπρωξε μια γυναίκα δημοσιογράφο που τον ρώτησε για ένα επενδυτικό σχέδιο που συνδέεται με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο Ράμα φάνηκε να σπρώχνει με το χέρι του στο πρόσωπο τη δημοσιογράφο Αμβρόζια Μέτα, η οποία του έκανε μια ερώτηση, πριν απομακρυνθεί. Ένα βίντεο του περιστατικού συγκέντρωσε πάνω από 150.000 προβολές στο X.

Η Μέτα, η οποία εργάζεται για το αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Syri TV, είπε στο BIRN ότι ο Ράμα «με άγγιξε στο μάγουλο με το χέρι του».

«Του είπα: “Μην με αγγίζεις” και αυτό ήταν», είπε, προσθέτοντας ότι ρώτησε τον πρωθυπουργό για ένα επενδυτικό σχέδιο στην Αλβανία που συνδέεται με τον Κούσνερ, τον γαμπρό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

«Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός Ράμα επιδεικνύει τώρα τη συνήθη αλαζονεία του απέναντι στους δημοσιογράφους με σωματική επαφή. Λυπάμαι που ο αρχηγός της κυβέρνησης δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του όταν ερωτάται για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος», είπε η Μέτα.

Το SafeJournalists Network, μια ομάδα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Τύπου στα Δυτικά Βαλκάνια, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ράμα «απαράδεκτες και ανησυχητικές» και τον προέτρεψε να ζητήσει συγγνώμη. Η ομάδα σημείωσε ότι ο Ράμα έχει ιστορικό αντιποίνων εναντίον δημοσιογράφων που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης συμμετοχής σε συνεντεύξεις τύπου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε τον Ράμα «μισογύνη» και το περιστατικό «βάναυση και άσχημη πράξη».

Όμως ο Ράμα απέρριψε την κριτική, λέγοντας πως πρόκειται για «απεχθές ψέμα» που «υποβιβάζει τα αληθινά θύματα των επιθέσεων εξουσίας (sic) προς τις γυναίκες δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο».

«Όχι μόνο υπήρχε δεν κάτι κοντά σε επιθετικότητα, αλλά όλες οι ερωτήσεις απαντήθηκαν υπομονετικά», έγραψε σε μια ανάρτηση στο X.

Η Αλβανία, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατατάχθηκε στην 96η θέση μεταξύ 180 χωρών στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα 2023.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε άσκηση εκτόξευσης πυραύλων με στόχο τη Σεούλ (photos/video)

Κέιτ Μίντλετον: Τι λέει η κλινική για την παραβίαση του ιατρικού φακέλου της – «Δεν έχουν θέση όσοι παραβιάζουν την εμπιστοσύνη των ασθενών»

Κρεμλίνο: «Ληστεία και κλοπή» το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:55