search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 04:09
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Τι θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο ο Ανδρουλάκης – Τα ερωτήματα για το δυστύχημα στα Τέμπη 

01.04.2024 07:30
nikos_androulakis_new

Την πόρτα του Αρείου Πάγου αναμένεται να περάσει σήμερα στις 11.00 ο Νίκος Ανδρουλάκης για να καταθέσει τα ερωτήματα που προκύπτουν για τα μονταρισμένα ηχητικά του δυστυχήματος των Τεμπών. 

Τι θα καταθέσει στην Αδειλίνη 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και στην αναφορά που θα καταθέσει θα υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα ερωτήματα που προκύπτουν τόσο από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», όσο και από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή. 

  • Ποιος είχε τη σπουδή το βράδυ της τραγωδίας να έχει πρόσβαση σε πολύ σημαντικό ανακριτικό υλικό; 
  • Ποιο είναι το χέρι που είχε πρόσβαση πριν την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές σε ένα πολύ κρίσιμο αποδεικτικό υλικό; 
  • Για ποιο λόγο διοχετεύτηκε αλλοιωμένο μετά από τη λαθροχειρία σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, ώστε να υποστηρίξουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τη θεωρία του ανθρωπίνου λάθους; 

Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη τα παραπάνω ερωτήματα δεν απαντήθηκαν στην συζήτηση της Βουλή και «η κυβέρνηση δεν πρέπει να αποφύγει να δώσει απαντήσεις». Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου Θανάση Γλαβίνα σε τηλεοπτική συνέντευξη: «τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν. Ακούσαμε θεωρίες συνωμοσίας και κατασκευή εσωτερικών εχθρών για να δικαιολογήσουν τα κυβερνητικά λάθη , κάτι που αν το συγκρίνουμε με άλλα πολιτικά συστήματα, γίνεται αντιληπτό ότι κάπου εκεί αρχίζει η πτώση και έντονη φθορά των κυβερνήσεων» (Open). 

Ερωτηθείς για την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο ο κ. Γλαβίνας απάντησε: «Είχαμε την αποκάλυψη ότι κάποιο χέρι λίγες ώρες μετά την τραγωδία και ενώ η χώρα ήταν βυθισμένη στο πένθος, είχε τη σπουδή να μοντάρει ένα κρίσιμο αποδεικτικό υλικό και να το διοχετεύσει σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Για να υπηρετηθεί δηλαδή το κυβερνητικό αφήγημα ότι όλα έγιναν εξαιτίας ενός αποκλειστικά ανθρώπινου λάθους. Ένα χρόνο μετά η συγκάλυψη είναι κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής». 

Η Κεντρική Επιτροπή και οι… Κεντρώοι  

Όπως έγραψε το ρεπορτάζ της εφημερίδας στο τελευταίο της φύλλο η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ και το κείμενό της έδειξαν ότι στη Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να «αφυπνίσουν» τον ευαίσθητο στα ζητήματα θεσμών κεντρώο χώρο. Στις επόμενες επιθέσεις του Κινήματος θα γίνονται αναφορές στην απαξίωση που δείχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, αλλά και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου.

Μάλιστα, θα θυμίζουν στον πρωθυπουργό πως ο ίδιος δήλωνε φανατικός υποστηρικτής των «Μένουμε Ευρώπη», αλλά τώρα την απαξιώνει, ενώ, όπως έγραψε το «Ποντίκι» και στο ρεπορτάζ της προηγούμενης Πέμπτης, θα γίνει ταύτιση και με τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, για την οποία κύκλοι του Κινήματος σημειώνουν ότι έχει γίνει κριτήριο των επιλογών και αυτής της κυβέρνησης και «κάποιοι κυβερνητικοί με διαρροές ή παρεμβάσεις έχουν θέσει εκεί τον πήχη».

Στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης με τον κεντρώο κόσμο εντάσσεται και η υποψηφιότητα του Γιάννη Μανιάτη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές. Η παρουσίαση των υποψηφίων (σε ποσοστό 90%) θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα χαραχθεί η στρατηγική του κόμματος στον δρόμο προς τις ευρωκάλπες. Από την πρώτη στιγμή ο Ανδρουλάκης έχει δώσει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης, ενώ ο – εφικτός, όπως σημειώνουν – στόχος του κόμματος δεν αλλάζει: δεύτερη θέση με ισχυρό ποσοστό.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας αναλαμβάνει ο Πέτρος Παππάς

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο των εκλογών» (Videos)

Υπουργείο Εξωτερικών: «Καλωσορίζουμε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στη ζώνη Σένγκεν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01