search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:07
MENU CLOSE

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο των εκλογών» (Videos)

31.03.2024 15:46
kasselakis

Για την πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας, για την πρότασή του για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, αλλά και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης, στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Εξηγώντας την πρότασή του για τους διεθνείς παρατηρητές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «παρατηρητές υπάρχουν πάντα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει μεγαλύτερος έλεγχος γιατί το αδιάβλητο δεν είναι πλέον δεδομένο».

Αναφερθείς στην πρόταση δυσπιστίας σημείωσε ότι είναι ένα «χρήσιμο εργαλείο», αλλά επέμεινε και στη θέση πώς δεδομένης της εξασφάλισης της συσπείρωσης από το κυβερνητικό κόμμα, δεν αλλάζει την ουσία της υπόθεσης των Τεμπών. Από εκεί και πέρα τόνισε ότι ήταν χρήσιμο ότι καταγράφηκε η αλαζονεία του Κώστα Αχ. Καραμανλή, και το ότι δεν συνειδητοποιεί τι έχει γίνει, ενώ ανέφερε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης κάθε φορά που στριμώχνεται είναι το « δεν ντρέπεστε» όπως έδειξε η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Μεταφέροντας εντυπώσεις και από τη θητεία του είπε «το είδα και στο στρατόπεδο, η κοινωνία βράζει», ενώ εκτίμησε ότι «έρχεται μεγάλο χαστούκι στις ευρωεκλογές» για την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για την πρότασή του για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, επέμεινε λέγοντας: «παρατηρητές υπάρχουν πάντα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει μεγαλύτερος έλεγχος γιατί το αδιάβλητο δεν είναι πλέον δεδομένο».  

Και συνέχισε: «Ξέρουμε ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Πώς ξέρουμε ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και εκλογέων εσωτερικού και ότι δεν έχουν δοθεί σε εταιρείες για να κάνουν microtargeting; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο».

«Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και οι φαντάροι στο στρατόπεδο έχουμε δημιουργήσει ένα κίνημα στην κοινωνία. Για αυτό και προσπαθούν να με αποδομήσουν», επισήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «δε θέλουμε ψήφο διαμαρτυρίας, θέλουμε ο κόσμος να ακούσει το πρόγραμμά μας, θέλουμε θετική ψήφο». 

«Πρέπει να ξαναζυγιστούμε. Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία», είπε και δήλωσε έτοιμος να είναι «ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Για τη θητεία του στο στρατό, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Ήρθα στη χώρα μας γιατί έγινα αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευση. Είμαι περήφανος. Με υπερηφάνεια φόρεσα το εθνόσημο»

Σημείωσε, μάλιστα, η ειρωνεία του Μητσοτάκη για τη στρατιωτική του θητεία «προσβάλλει την ομογένεια και όσους θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα».

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως έχουν είναι καλύτερα από ποτέ. «Έχουμε επικοινωνία. Μου έστειλε ευχές. Τον πήραμε και από το στρατόπεδο τηλέφωνο και χάρηκε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκης. Ο Αλέξης έχει κάνει μεγάλες τομές με την κοινωνία», ανέφερε.

 Μάλιστα ερωτηθείς για πρόσφατη είδηση σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Έχει δικαίωμα ο Μητσοτάκης να έχει τον Γκρίνμπεργκ και δεν έχει ο Τσίπρας έναν σύμβουλο για να φτιάξει το ινστιτούτο του; Και να μας πει πώς πληρώνεται ο Γκρίνμπεργκ».

Για τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Θα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα, έχουμε ανανεωθεί».

»Στόχος είναι η μεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση… Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει», επισήμανε.

«Έχω ονόματα στο μυαλό μου από τη ΝΔ που θα ήθελα να τα πάρω μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλω να τα “θάψω”, δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσω», τόνισε.

«Ούτε τα ξυριστικά σου δε μπορείς να αγοράσεις με 8,60€ που παίρνουν οι φαντάροι»

Με αφορμή τη θητεία του στο στρατό, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε λιγότερες αμυντικές δαπάνες. Βρισκόμαστε σε μια γεωπολιτική συνθήκες που απαιτεί ετοιμότητα. Η πιο φθηνή άμυνα είναι η αποτροπή. Να έχουμε καλύτερο σημείο εκκίνησης στον εξοπλισμό μας. Σίγουρα δε θεωρώ σκόπιμο να στέλνουμε εξοπλισμό που έχουμε χρυσοπληρώσει, στην Ουκρανία. Μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλους τρόπους».

«Ούτε τα ξυριστικά σου δε μπορείς να αγοράσεις με 8,60€ που παίρνουν οι φαντάροι», επισήμανε.

«Τους έλεγα σταματήστε τον πληθυντικό. Συμμετείχα κάθε μέρα σε όλο το πρόγραμμα. Ήταν πολύ θερμό το κλίμα και ευκαιρία για μένα να συναναστραφώ με κόσμο που έχει σταματήσει να ονειρεύεται. Έκανα αγγαρεία ναι, μαγειρεία, λάντζα, βέβαια…», συνέχισε.

«Θα ήθελα να πληρώνονται οι φαντάροι τουλάχιστον με 150 ευρώ το μήνα. Να μπορούν να πληρώσουν τα ξυριστικά τους», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κρήτη ο γάμος

Αναφορικά με την προσωπική του ζωή ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως ο γάμος του με τον Τάιλερ Μάκμπεθ θα γίνει σύντομα στην Κρήτη.

«Και οι δύο έχουμε κουραστεί από αυτά που λέγονται όταν περπατάμε. Όταν έχεις γιαγιάδες και παππούδες που κλαίνε πάνω σου, αν αυτό σημαίνει ότι εμείς θα έχουμε λιγότερη ιδιωτικότητα… Είμαστε αυθεντικοί, δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός που να μας ελέγχει. Μπορούμε να φέρουμε κάποιο αποτέλεσμα στον κόσμο; Αυτό είναι το σημαντικό. Και τότε χαλάλι οι κάμερες», συνέχισε.

«Το σπίτι πρέπει να το επιπλώσουμε, να ανακαινίσουμε δυο πραγματάκια, σε δύο μήνες θα μπούμε» ανέφερε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανεξάρτητος αλλά θα μεγαλώσει» είπε στο τέλος της συνέντευξής και τόνισε πως του «είναι αδιάφορο» αν εκμεταλλεύτηκε την απουσία του στον στρατό ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Εξωτερικών: «Καλωσορίζουμε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στη ζώνη Σένγκεν»

Κτηματολόγιο: Απίστευτο κι όμως ελληνικό – Δηλώσαμε τη χώρα δύο φορές, ξεχάσαμε την Ακρόπολη

Τέμπη: Προσφυγή του ΠΑΣΟΚ στον Άρειο Πάγο για τη μονταζιέρα – Αναμένονται νομικές κινήσεις και από ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58