search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:58
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Στρατηγική επιλογή η μετωπική με την κυβέρνηση – Τα πρώτα συμπεράσματα και τα ερωτήματα Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη 

28.03.2024 07:53
androulakis new

Τα πρώτα συμπεράσματα πριν την σημερινή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή βγάζουν στο ΠΑΣΟΚ. Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η πρόταση μομφής έχει πετύχει ήδη τους σκοπούς της, την ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να κατηγορήσει σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «συγκάλυψη» και «κυβέρνηση άνευ εμπιστοσύνης» αλλά και να απαντήσει στις κατηγορίες περί «μπροστινού συμφερόντων». 

Σκληρή γλώσσα από Ανδρουλάκη 

Όπως φάνηκε και από τη χθεσινή παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση θα είναι «στα κόκκινα», με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να σηκώνει το γάντι και στις κατηγορίες περί «συμφερόντων» αλλά και να ταυτίζει το Μέγαρο Μαξίμου με την Ακροδεξιά ως προς τις θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύσσουν γύρω από την πρόταση δυσπιστίας. 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μιλήσει για «ψεκασμένο φιλελευθερισμό», ενώ ένα δείγμα για το τι θα πει για Μητσοτάκη – Καραμανλή φάνηκε χθες όταν μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τα χειροκροτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, το ύφος του κ. Καραμανλή, οι χαρακτηρισμοί δείχνουν ότι το κόμμα σας έχει μηδενική ενσυναίσθηση.

Μιλάμε για ένα έγκλημα, όπου έχασαν 57 άνθρωποι τη ζωή τους. Και βλέπουμε χειροκροτήματα και χαμόγελα για τον άνθρωπο που από το βήμα της Βουλής έλεγε: «Ντροπή σε όσους θέτουν ζητήματα ασφάλειας για τους σιδηροδρόμους» και μετά από μερικές μέρες 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αυτόν τον άνθρωπο σήμερα χειροκροτείτε. Σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σύστημα θα είχε παραιτηθεί». 

Όσο για τις κατηγορίες περί συμφερόντων και διαπλοκής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κώστα Καραμανλή: «Και, επειδή άφησε και αυτός υπονοούμενα για “θυρωρούς της διαπλοκής”. Ποιας διαπλοκής; Αυτής με την οποία δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ; Δεν ήταν μαζί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε των υπόλοιπων κομμάτων, που υπέγραψαν να υπάρξει αυτή εδώ η διαδικασία. Οι δικοί σας υπουργοί ήταν. Για να δείτε ότι περιφρονείτε τη λογική και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού». 

Τα ερωτήματα Ανδρουλάκη

 Στη σημερινή του παρέμβαση ο Νίκος Ανδρουλάκης θα θέσει πάλι τα ερωτήματα του για τις ευθύνες του δυστυχήματος των Τεμπών. Ερωτήματα τα οποία δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση. Θα ρωτήσει  ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: 

Ποιος είχε τη σπουδή το βράδυ της τραγωδίας να έχει πρόσβαση σε πολύ σημαντικό ανακριτικό υλικό; 

Ποιο είναι το χέρι που είχε πρόσβαση πριν την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές σε ένα πολύ κρίσιμο αποδεικτικό υλικό; 

Για ποιο λόγο διοχετεύτηκε αλλοιωμένο μετά από τη λαθροχειρία σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, ώστε να υποστηρίξουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τη θεωρία του ανθρωπίνου λάθους; 

«Αν νομίζετε ότι θα περάσει έτσι το γεγονός ότι το βράδυ, που θρηνούσε όλη η Ελλάδα 57 ανθρώπους που είχαν εξαϋλωθει, το “μακρύ χέρι” του Μαξίμου πήρε τα ηχητικά, τα αλλοίωσε, τα χάλκευσε και τα διοχέτευσε στο Πρώτο Θέμα, δεν θα περάσει έτσι», ανέφερε χθες κατά την παρέμβασή του ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ παράλληλα συμπλήρωσε:

«Στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Φωτήλας, βάσει αυτού του διαλόγου έθεσε ερωτήματα. Ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει αυτού τοποθετήθηκε. Ο αρμόδιος υπουργός σήμερα (σ.σ. χθες Τετάρτη) το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε ότι η δικαιοσύνη, οι ανακριτές, το πραγματικό ηχητικό το χρησιμοποιούν από τον Ιούλιο.

Ακούστε, εάν τα ξέρατε όλα αυτά, θέλω να μας πείτε σήμερα γιατί δεν κινηθήκατε νομικά απέναντι στο πρόσωπο που χάλκευσε και διοχέτευσε στο συγκεκριμένο μέσο κάτι που δεν είχε στα χέρια της ούτε η αστυνομία ούτε η δικαιοσύνη. Ή το ξέρατε, λοιπόν, και έχετε παίξει παιχνίδια ή το δώσατε εσείς και πολύ απλά κάνατε για άλλη μία φορά συγκάλυψη, όπως κάνατε και στις υποκλοπές». 

Διαβάστε επίσης

Πρόταση δυσπιστίας: LIVE η ομιλία Καραμανλή εν μέσω σφυροκοπήματος

Πρόταση δυσπιστίας: «Κόλαση» στη Βουλή εν αναμονή της ομιλίας Καραμανλή – live

ΝΔ για Φαραντούρη: Τι άλλο περιμένει ο κ. Κασσελάκης για να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:57