search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:27
MENU CLOSE

Πρόταση δυσπιστίας: «Κόλαση» στη Βουλή – «Δεν θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο», είπε η Ζωή – «Εθνική εισαγγελέα», την αποκάλεσε ο Άδωνις

27.03.2024 20:06
Untitled-design-1-5

Στη Βουλή συνεχίζονται οι άγριες κόντρες για δεύτερη ημέρα στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να προκαλεί θερμό επεισόδιο με τα κυβερνητικά στελέχη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η κυβέρνηση είναι έκθετη για τα παραποιημένα ηχητικά στοιχεία σχετικά με τα Τέμπη που δόθηκαν στα Μέσα Ενημέρωσης, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να απαντήσει στις κατηγορίες περί μπαζώματος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται σε έντονο κλίμα πόλωσης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη και το Μαξίμου να μιλάει για πολιτική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο βήμα και αφού έκανε παρατηρήσεις στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούσε ο Κώστας Καραμανλής στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι κρύβεται και ότι επέλεξε να μιλήσει τελευταίος ως κατηγορούμενος.

Eιδικότερα, από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή που φέρεται να αντέδρασε την ώρα της, λέγοντας του ότι «δεν θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο». «Κύριε Καραμανλή επειδή κλάψατε μπροστά στις κάμερες», είπε σε άλλο σημείο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και κατέθεσε φωτογραφίες με προσωπικά αντικείμενα θυμάτων, που βρέθηκαν, όπως είπε στα βαγόνια που μεταφέρθηκαν. 

«Εθνική εισαγγελέα», την αποκάλεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με την κ. Κωνσταντοπούλου να απαντά: «αισθάνεστε κατηγορούμενοι γι αυτό με βλέπετε ως εισαγγελέα» 

Να επιβάλλει την τάξη επιχείρησε ο αντιπρόεδρος Θανάσης Μπούρας, κάνοντας παρατηρήσεις προς όλες τις πλευρές. Για αρκετά λεπτά της ώρας συνεχίστηκε η αντιπαράθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να διαπραγματεύεται με το προεδρείο για τον χρόνο της τοποθέτησης της λέγοντας πως σας έπιασε ο πόνος του χρονόμετρου ενώ γίνεται αυτό το αίσχος από κάτω. 

Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:

Α. Γεωργιάδης: Μην μας κάνετε παρατηρήσεις. Εισαγγελέας είστε κυρία μου.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα μου λέτε “έτσι”;

Θ. Μπούρας: Δεν είστε σε δικαστήριο. Σας παρακαλώ να απευθύνεστε στο ακροατήριο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: τι είπατε;

Α. Γεωργιάδης: κυρία εθνική εισαγγελεύς

Θ. Μπούρας: συνεχίστε σας παρακαλώ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: εκτίθεστε

Θ. Μπούρας: Εγώ δεν εκτίθεμαι και δεν σας φοβάμαι. Μην απευθύνεστε στο ακροατήριο αλλά στο προεδρείο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: σε εμένα το λέτε; Δεν ακούτε την οχλαγωγία; Εσείς και ο κ. Γεωργιάδης είστε εκτεθειμένοι γι αυτό και με βλέπετε ως εισαγγελέα

Θ. Μπούρας: σας παρακαλώ έχουμε και εμείς αντοχές . Συνεχίστε. Δεν είστε σε δικαστήριο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: κυρία Παπακώστα η οικογένεια Πλακιά σας απάντησε και εγώ είμαι με την οικογένεια των 3 κοριτσιών που κόπηκε το νήμα της ζωής τους.

Το θέμα του «μπαζώματος» απασχόλησε και σήμερα τις συζητήσεις με ενδεικτική την αναφορά την οποία έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος κοιτώντας προς την αντιπολίτευση απέρριψε αυτές τις αιτιάσεις και είπε ότι «εσείς είσαστε για τα μπάζα», ενώ έκανε λόγο και για «αριστερόστροφο φασισμό». Στο «χυδαίο παραλήρημα του κυρίου Φλωρίδη» αναφέρθηκε στην ομιλία του και ο Σωκράτης Φάμελλος. «Δεν είναι ότι δεν έχει συναίσθηση, δεν έχει και ηθική» πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως έφτασε σε σημείο «ως σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος – να μας κατηγορήσει για αριστερόστροφο φασισμό». Είπε πως είναι γνωστή η κατρακύλα και ο λαϊκισμός του, «πιο δεξιός από το Βορίδη έχει καταντήσει».

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Νωρίτερα, ο Χρήστος Τριαντόπουλος που έχει μπει στο στόχαστρο των συγγενών των θυμάτων καθώς φέρεται να κατονομάστηκε ως ο έχων το γενικό πρόσταγμα για το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας, χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς και μίλησε για fake news και ψέματα. «Όλες οι ενέργειες έγιναν βάση ειδικού σχεδίου ανθρώπινων απωλειών από επιχειρησιακούς παράγοντες», είπε, πυροδοτώντας αντιδράσεις. 

Ο Διονύσης Καλαματιανός τον προκάλεσε να αποσαφηνίσει εάν επιθυμεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, δίνοντας σαφείς απαντήσεις για το τι εννοούσε  όταν έλεγε για την «αποκατάσταση του χώρου της τραγωδίας». 

«Οι απαντήσεις θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη», απάντησε για να συμπληρώσει ότι «δεν υπάρχουν εντολές, αλλά πρωτόκολλα και προβλεπόμενες διαδικασίες», αρνούμενος ότι συμμετείχε στις συνεδριάσεις του συντονιστικού.  

«Συνολικώς 300 κυβικά χώματος μεταφέρθηκαν ενώ ψάχναμε ακόμα νεκρούς. Να τα πείτε και Δικαιοσύνη. Να μην υπάρχει καμία σκιά. Να λογοδοτήσετε εκεί, θέλετε;», ήταν το ερώτημα του Διονύση Καλαματιανού. 

«Είστε κατηγορούμενοι, εδώ ήρθατε να απολογηθείτε και να λογοδοτήσετε», είπε απευθυνόμενη στα μέλη της κυβέρνησης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης: Υπάρχει κανείς που να ισχυρίζεται με στοιχεία ότι έγινε συγκάλυψη; Οι θεωρίες συνωμοσίας κατασκευάζουν ενόχους

Τσακαλώτος για Τέμπη: Μόνο συγκάλυψη, αφού αρνούνται να απαντήσουν στις πιο απλές ερωτήσεις

Aθανάσιος Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:19