search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:05
MENU CLOSE

Τσακαλώτος για Τέμπη: Μόνο συγκάλυψη, αφού αρνούνται να απαντήσουν στις πιο απλές ερωτήσεις

27.03.2024 18:46
tsakalotos 654- new

Στο ζήτημα των Τεμπών που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή για την κοινή πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρεται σε δύο κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε στον Γιώργο Γεραπετρίτη, που ανέλαβε υπουργός Μεταφορών μετά το δυστύχημα των Τεμπών και την παραίτηση Καραμανλή.

Οι ερωτήσεις αφορούσαν στην κλήση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα των Τεμπών των μαρτύρων Γενιδούνια και Τσαλίδη, αλλά και σε ποιες ενέργειες θα έπρεπε να είχε προβεί ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής για να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους ενός δυστυχήματος δεδομένου ότι είχε λάβει προειδοποιήσεις.

Ο κ. Τσακαλώτος συμπεραίνει ότι αφού δεν έλαβε απαντήσεις, επιχειρείται συγκάλυψη.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσακαλώτου

«Με αυτά που ξέρουμε σήμερα, έθεσα στον κ. Γεραπετρίτη δύο πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα χωρίς περιστροφές και γενικολογίες:

1. Θα έπρεπε ο κ. Γενιδούνιας (πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών του ΟΣΕ όταν έγινε το δυστύχημα) και ο κ. Τσαλίδης (πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί ΝΔ), να έχουν κληθεί στην εξεταστική επιτροπή; Οι συγκεκριμένοι είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κ. Καραμανλή για τα προβλήματα ασφαλείας που πλέον καταγράφονται στα πορίσματα όλων των κομμάτων, αλλά και στο πόρισμα της επιτροπής του ιδίου του κ. Γεραπετρίτη.

2. Δεδομένου ότι ο κ. Γεραπετρίτης μετά από το δυστύχημα προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες – όπως την αύξηση του αριθμού των σταθμαρχών και τη σύσταση επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος που επιβεβαίωσε όλες τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους ασφαλείας στα τρένα – υπάρχει κάτι από αυτά που θα μπορούσε να είχε κάνει κ. Καραμανλής όταν έλεγε στην αντιπολίτευση πριν το δυστύχημα ότι είναι ντροπή να τίθενται ζητήματα ασφαλείας;

Στην πρώτη ερώτηση απάντησε ότι θα μπορούσαν να έχουν κληθεί πολλοί μάρτυρες (προφανώς για τον κ. Γεραπετρίτη ο κ. Γενιδούνιας και ο κ. Τσαλίδης είναι ήσσονος σημασίας μάρτυρες) και στη δεύτερη ερώτηση δεν απάντησε απολύτως τίποτα.

Όσο αρνούνται να απαντήσουν ακόμη και σε απλά ερωτήματα, εμείς μπορούμε να συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις αλλά μόνο συγκάλυψη».

Διαβάστε επίσης:

Aθανάσιος Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Πρόταση δυσπιστίας – Φάμελλος: Μετά το τραγικό δυστύχημα όλα όσα έχουν συμβεί, είναι επιλογές του Μαξίμου και όχι του κ. Καραμανλή

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2024: Όλα τα ονόματα σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:02