search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:15
MENU CLOSE

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων ζητούν απαντήσεις από τη δικαιοσύνη για το τι έγινε αμέσως μετά το δυστύχημα

27.03.2024 16:25
tempi_2902_1460-820_new

Υπόμνημα από τους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη, ο κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Λαρισαίας, Βασιλικής Χλωρού, που συγκαταλέγεται μεταξύ των 57 θυμάτων του δυστυχήματος.

Το υπόμνημα, σύμφωνα με το onlarissa.gr, περιλαμβάνει και το αίτημα των οικογενειών για ορισμό ειδικού πραγματογνώμονα, διότι, όπως τονίζουν, θέλουν να μάθουν «τι γίνεται από την ώρα της σύγκρουσης μέχρι και σήμερα, ποια ακριβώς πράγματα, τα οποία γνωρίζει και η δικογραφία, όμως θέλουμε να καταγραφούν και όσα δεν έγιναν ως όφειλαν, είτε από δικαστικές αρχές, θεσμούς ή υπηρεσίες».

Ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε αναφορά στο εξώδικο που είχε αποσταλεί από τους συγγενείς προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, για το οποίο έγινε λόγος στη χθεσινή συνεδρίαση, το οποίο όπως δήλωσε «έχει εξαφανιστεί». Σημείωσε επίσης πως «ο Ανακριτής έχει από την πρώτη ώρα δικαίωμα να δεσμεύσει στοιχεία και θα έπρεπε ήδη να το έχει κάνει και για το θέμα σταθμαρχών και μηχανοδηγών», ενώ ανέφερε πως θα ζητηθεί άρση συνομιλιών και κατάσχεση του πρωτότυπου υλικού σε σχέση με τη “συρραφή” των διαλόγων.

Όσον αφορά σε συμπληρωματικές διώξεις, σημείωσε πως «περιμένουμε ενημέρωση από τον Ανακριτή για να ενσωματωθεί η δικογραφία. Η μήνυση είναι σχεδόν έτοιμη, αφορά όλα τα πρόσωπα που δεν έπραξαν σωστά. Όταν κατατεθεί η μήνυση θα λύσει τα χέρια των ανακριτών και σύμφωνα με το αίτημα που θα καταθέσουμε σήμερα, θα έρθουν καινούργια στοιχεία στη δικογραφία».

Δείτε τη δήλωσή του:

Διαβάστε επίσης:

Κηφισιά: Χειροπέδες σε 4 άνδρες που ξάφριζαν σπίτια μετά από κινηματογραφική καταδίωξη και ανθρωποκυνηγητό

Οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις top-10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

Καιρός: Αφρικανική σκόνη «σκέπασε» τη χώρα – Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αττική – 30άρια στην Κρήτη, 7 βαθμοί στην Κοζάνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:13